Wednesday, June 25, 2008

Panjat Memanjat

Sesi Menampal Ngan Surat Kabo Di Luar Kelas
Sesi panjat memanjat bermula semalam. Memandangkan semalam aku berpakaian agak sket punye ketat, aku biar ajer lar bebudak nie yg memanjat. Satu kelas dikosongkan dan kami mulakan dgn menutup sumer tingkap serta sumber kemasokan cahaya ke dalam kelas tersebut. Ambek lar surat kabo lama tuh, angkut, ambek selefon tape, nah, tampal! Tampal dek..jgn sampai aku nampak cahaya masok bilik! Bagos sebenarnya skolah dak laki nie, sumer laki kan, kerah je la. Dierorang pun sker. Aku pun senang, mengarah je. Berdiri tepi cam manduR (memula buh mandul..sekali incik Akeem Hensem perasan lar plak.. thnx akeem.. hahaha). Tp aku kena pastikan tiada sorang pun jatuh tergolek, keselamatan mereka aku kena jaga. Kang aper² jadi, aku plak kena tanggung. Sebenarnye, aku mungkin pakar buat rumah hantu nie. Tiap kali ada karnival, keje aku mmg buat rumah hantu, persal aku tak sker bab masak² nie. Sgt bosan tau bab masak nie. Hahahaha. Aku rela bertukang. Cam jantan kan aku nie? Aku tak kesah lar, janji ari karnival aku tak maen minyak ke, air ke. Leceh ar jaga bahagian gerai makanan nie. Lgpun aku mmg sker takutkan bebudak. Wat muka momok (sememangnya aku ada roper pontianak kalo lepaskan rambut). Syiok weh tgk bebudak terjerit terpekik terlolong kat dalam tuh. Pastu kalo ada yg kuar menanges, lg aku sker tau!
So, arinie aku pakai baju kurung la, pakai kasut flat. Senang sket kalo aku nak memanjat. Takder lar terselak sana sini. Mmg lar tak manis kan, pakai sket nye ayu, tp dok memanjat meja kusi. Peduli haper aku apa orang nak kata? Kekawan pun dah paham aku camner. Kalo aku tak panjat, sapa nak panjat lg weh??? Korang yg sebeso anak gajah itu ke? Patah meja kusi tuh aku rasa. Semlm dah tampal, tp agaknye angen tiop kuat sgt, abes segala tercabut. So, arinie wat balek, tampal balek. Kasik itu selefon tape abes. Totop totop. Kasik gelap. Sok aku mula wat lorong plak dalam bilik nie. Penatnye takyah citer la kan. Aku bole tido dalam lrt masa balek. Baring je tadi pun aku bole terlelap. Kaki aku dah lenguh. Peha aku dah sakit. Eh, persal semacam nye sakit je aku nie? Hep hep. No serong merong k? Mmg aku penat wat rumah hantu nie. Cam Power Puff Gal je rasa.
Totop itu lobang. Persal Cicer tgk ada cahaya lg???

Ko nie dik, tergolek ko kat situ nanti. Takpe, meh cicer pegang.

Aku amat memerlukan pertolongan kekawan untuk hari karnival nanti. Aku akan berada di rumah hantu itu nanti dari pagi sampai tengahari krn rakan² setugas pergi exam. Tgu dierorang balek baru la aku bole rehat. Sumbang la sumbangan tenaga. Bak kata Kos, sumbang diri sendiri pun bole. Ada brani ke?
En Kos sudi mao jadi hantu? Ann? Sopi?
Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

15 comments:

.::WaNiE::. said...

wahwah mcm best jek :P aku xsesuai arr jadi antu..mo jadi toyol bleh..kakaka

lily lotus said...

bestnya! teringat umah hantu kat skolah dulu..byk hantu kena belasah..ekekee..but it's really fun! hope u enjoy the event *_*

Heartless Devilish said...

wanie: toyol ek? kena bogel la ko..toyol kan bolen je kan?

lily lotus: besh kan? mmg kiter akan teringat zaman skolah kiter...tp kali nie.. aku laks jadi cikgu.. mandul.. mmg biasanye bebudak hantu kena belasah..sbb bebudak kan.. thats why aku prefer orang dewasa jadi hantu.. bebudak tak brani nak wat dajey..

[siti] said...

wes... cane nak ke skolah ko ni naik public transport eh? aku rase mcm nk g la.. tp lps aku nyer netball la.

cemut said...

ui wat umah antu ke..hahahahah kalao reen jd antu mmg seswei bangat..tgk la pic die kat about me pun.mentakotkn!

ann said...

weh..weh weh.. aku mau jadi hantu apa?? bole jerk no hal punya... hr jumaat leh kasi tolong ko buat rumah antu kalu ko nk ar?? hehe.. aku ronda2 sekulah ko besh gak ni...

Honeylemon said...

wah.. sronoknyer.... anak murid mesti syg ngan cicer ni kan..kan..kan....

axim said...

reen ni ada tokoh bertukang yek...meh tolong betulkan paip tandas kat umah i bleh?hehe

ita.itu said...

ciannye kena dera ngan cikgu reen..hehe..tp best gak ek

hUmmY said...

bahye bediri kat tepi!

nnt jd mandul!

:))

.::WaNiE::. said...

bogel?

kalau body cam jessica alba mao lah jugak aku:P

Wiween @ Awin said...

waarghhhhhhhhh mkn budok kecitttttt! <-- amcm kak?? ade tokoh jd antu x?? wkakaka

Syam said...

wah reen. kau jadikan budak2 tu semua sebagai buruh kanak2 kau. mmg melanggar batas2 kesusilaan sebagai guru. hahahahaha...

cheers,

syam @ http://aeropama.blogspot.com

shaofie said...

knape aku???wakakka
muke aku ni cm antu ke??

Misha_mi said...

erm..

aku muskil..

sapakah yg menjadi hantu² nye?