Thursday, December 21, 2006

Shopping

Akhirnya, aku dah siap shopping. Gambar di atas menunjukkan sebahagian bebarang yg aku shopping ler. Yg lelaen aku dah masokkan dalam kotak, tak larat aku nak buh dah. Nie sumer hadiah-hadiah utk parents aku & adik aku 2 orang. Sok nak balek dah~! Yahoo...aku jadi SANTARINA la kiranye ek.

Friday, December 15, 2006

Urut Bersama Ako



Kohkohkoh~! Dari semalam planning nak gi Thai Massage ngan Aze. Last² kena tgu Aze balek keje.... Masok je area mengurut...Tuna nak pengsan hidu bau minyak urut. Aku ngan Aze sengih² je. Sonoknye kalo dapat diurut nie. Perghh..nikmat...Sekali...orang pemes duduk sebelah aku ler... AKO MUSTAFA..miakakakaka.... kelako plak rasa....saketnye yg amat biler kena urut.. Tuhan je yg tau...

Wednesday, December 13, 2006

1st Shopping



Hihihihi. Arinie aku shopping kat KLCC, ronda² ngan Asha adek kesayangan Erol & Det kat Parkson & Isetan. Takat tengok je, takder aper yang menarek. Sale lom gempak lagi. Then, aku ngan Asha pi The Body Shop...uihh... aku diracun ngan promoter comel lote. Sudah aku diracun, terbang duit ku beratus-ratus.
.

Tuesday, December 12, 2006

GiGi Ku Menggila

Adeh, gigi aku sakit lagi. Tolong doktor gigi. Nak operate cepat2...mgu depan nak balek jumper pemeli nie. Nak makan sedap2...nak hadiah besh2..uwaa...tlg....
Di dalam kesakitan gigi aku yg melampau, aku seperti biasa, aku merindui sesorang yang belom pasti siapa kah dirinye itu.
Uhuk..

Sunday, December 10, 2006

Jiwa Kaco

Hmm.. what should i write today? Currently jiwa tgh kaco. Ader sket mental. Sok lusa bole masok wad, segala perot, usus, pundi kencing sumer sakit, kaco bilau, rasa berterabur jer dalam badan nie. Baru balik karaoke, dah 2 minggu nye weekend aku asyik karaoke, arinie karaoke, aku duduk 2jam je..lg 4jam tuh aku takbole nak abeskan, so aku balik awal, naik teksi pun jadi la. Dalam teksi, aku belek2 hanpon aku yg usang serta outdated. What happened to me nowadays? Am I Sick?? NOPE~! But, most probably I'm having this mentally illness.
Arghhhhhhhhhh....... gi Bukit Bintang pun aku tak tenteram duduk, asyik pikir nak balek umah. Apa dah kena ngan aku nie??? Dah nak giler kot??? Kehkehkehkeh~! Parah sungguh kalo dah jiwa kaco nie. Saper punye onar yg buat aku camnie ek??
Alkesahnye, aku jiwa kaco biler terdengar lagu Christmas. NAK BALIK KUCHING!!!!! Tak sabar nye aku nak balik, aku kira kira...ada dalam sminggu lagi atau 10 hari. Tadi adik aku sms, pesan kat aku suruh beli rayban. Waaaaa, dier tau aku nak dapat bonus minggu depan, teros dier paw aku sesiap, seb baek akak dier nie jenis pemurah hati, sker menderma, ye la, nanti aku belikan. Planning, gonna have my shopping week. Memacam ader dalam otak aku, nak beli itu dan ini.
Bebarang aku nak beli adalah utk orang-orang sekian, daddy, mummy, Dylan & Greg <--adek aku 2 orang yg sker paw aku, Fr Chris & Fr Jerome <-- priests kesayangan & idola ku dari kecik, sepupu sepapat aku tak ingat braper orang <--ader kot dekat 20 orang <-ahli keluarga ramai, then untuk few persons yg kinda like speacial in my life.
Agak2nye aku kopak tak? Kopak Kopak Kopak. Utk diri aku tahun nie, aku nak beli suar levis , perfum, baju baju (ntah braper byk baju la kan) a pair of new shoes maybe (tapi boots aku pun lom terpakai) bla bla bla. Utk Rev Fr Chris & RevFr Jerome, two gentlemen here, apa patut aku beli ek utk dierorang?? Fr Chris, someone that is so close with my family members, aku rasa maybe aku belikan beliau t-shirt, tapi aku tak ingat plak, adakah beliau membesar?? Atoi, mental aku nie, aku nak beli size aper utk beliau nie? Tibai je la nanti, tanya daddy, aper size Fr Chris pakai. Fr Jerome plak, haiya..this handsome man, ouch, i like him so much while i was in my schooling days, sanggup tuh skodeng dier dari jauh, citer zaman kekanak aku dulu ler. Sanggup pi lepak opis Fr Jerome sblom tusyen, tgk muka dier, baru rasa semangat nak gi kelas. Waduh, nie kalo beliau baca blog aku nie, mau dier tak ter-blushing jap. Fr Jerome <-- i miss nie guy so much. My inspiration, my man. Huhuhuhu, mane ek nak carik laki gentleman cam dier nie. His words are so soft, full of courages. Nanti la aku balek, aku ambek gambo ngan 2 orang kesayangan aku nie ek.... tapi aku malu ar....aku dah beso sket nie, jadi penyegan plak. Mesti aku terkedu kedu cam cipan nanti. Uwaaa..aku dah beso la~! Malu... Dulu kekanak bole la aku menyelit. Skrang nie nak suruh aku berdepan ngan dierorang berdua??? TIDAKKKKKK..malu~! Tapi tahun nie, sempena Christmas, aku akan berdepan, dan kasik hadiah, ikhlas dari Doreen The Cutie Pie. Miakakakakakakakakakaka, arghh...windu giler kat dierorang nie. Utk Fr Jerome, aku rasa nak belikan dier t-shirt gak ler + perfume....Oppss, lelaki idaman ku will get the best from me. Pilih kasih eh?
Jiwa kaco jiwa kaco. Aku merindui sesorang.... teramat amat la rindu. Tolong, panggilkan ambulan. Aku sudah sesak napas.......I MISS YOU SO MUCH~!

Saturday, December 09, 2006

Still - I will still love u

ady : rehatlah jgn sedih
ady : if the sun should refuse to rise n the moon doesn't hang in the night
ady : the time would change season rearrange
ady : n the world is through i will still love u
ady : yes i will loving u baby
ady : i will still love u
ady : 98 degrees

Ouch, biler aku baca offline message dier, tersentoh jap. Walaupun dier tau nama betol aku Reen, but till today dier pangey aku BABY. Aku suruh dier pangey nama betol, still, dier pangey aku baby. Sebok ngan xbox dier la kot, langsung tak online. Maybe dah terbiasa ngan keadaan camnie, aku berdiam diri. Anyway, biler baca ayat dier... well... i love u too la ady. Hihihihi, terjiwang jap.
Love, I see forever in your eyes. I can see heaven in your smile. And when I hold you close. I don't want to let go. Because deep in my soul, I know, girl. You are the only light, I seeYour love means everything to me. I promise that we'll never part', Cause you'll always be here in my heart.
If the sun should refuse to rise, And the moon doesn't hang in the night. The tides won't change, seasons rearrange. When the world is through, I will still love you.
Girl, you're like an angel from above. Sent here to shower me with your love. Hold me beneath your wings. Tell me all of the things. All the hopes and the dreams we can share', Cause I'll be your shelter from the storm. I'll be the fire that keeps you warm. I'll be your light in the dark, 'Cause you'll always be here in my heart.
If anything could last forever, It's what I feel for you (That's what I feel for you). Oh, baby, you've touched my heart in ways. That words could never say, That's why I'll always love you.

Thursday, December 07, 2006

Everyone Need Someone

People Need People And Friends Need Friends
And We All Need Love For A Full Life Depends
Not On Vast Riches Nor Great Acclaim
Not On Success Nor On Wordly Fame
But Just In Knowing That Someone Cares
And Holds Us Close In Their Thoughts And Prayers
For Only The Knowledge That We're Understood
Make Everyday Living Feel Wonderfully Good
And We Lock Up Our Heart And Fail To Heed
The Outstretched Hand Reaching Find
A Kindred Spirit Whose Heart And Mind
Are Lonely And Loging To Somehow Share
Our Joys And Sorrows And To Make Us Aware
That Life's Completeness And Richness Depends
On The Things We Share With our Friends
And Our Loveones

Saturday, November 25, 2006

Sadness Kill Me Slowly

I get a funny feeling,
it comes from deep inside.
I get all sad and sorrow,
wanting to go faraway
My doctor calls it depression,
my mum says it's just me.
But the thoughts and feelings,
no one will ever be able to see.
Some say I'm psycho,
some say I'm just weird.
It's like I'm a different person,
and the old me just disappeared.
I get really edgy,
I want to commit suicide real bad.
Then I get a headache,
followed by feeling sad.
I wish I could get help,
I wish it would go away.
Maybe if I should dissapeared,
it will some day.
So that some would happy,
that i'm no more there.

Friday, November 24, 2006

Wednesday, November 22, 2006

U Light Up My Life

To Someone OutThere
Whoever R U... R U The One?
So many nights I sit by my window
Waiting for someone to sing me his song
So many dreams I kept deep inside me
Alone in the dark but now
You've come along
You light up my life
You give me hope
To carry on
You light up my days
and fill my nights with song
Rollin' at sea, adrift on the water
Could it be finally I'm turning for home?
Finally, a chance to say hey,
I love You
Never again to be all alone
It can't be wrong
When it feels so right
'Cause You
You light up my life

Monday, November 20, 2006

Cuti Ku Bermula

Cuti Je..Aku BLUR..Tatau Nak Watper..Tatau Nak Pakai Aper..
Nie Baru Pas Mandi..Sangap..Duduk Depan PC

Dah Pakai Baju..Bersiap Sedia Nak Kuar..

The Eyes Full OF Sorrows, Sadness.. Suffers..

By The Look In UR Eyes...By The Look In UR Smiles....I Know U R DYING Of Emptiness In UR HEART


Tuesday, November 14, 2006

Warna Kehidupan


Warna warni kehidupan seperti warna warna bola bowling ini juge. Ada kala nye atas..ada kala nye bawah. Ada kalanye aku pakai yg kaler merah menyala..ada kalernye aku pakai kaler ijau sejok mata memandang.

Monday, November 13, 2006

Dier terluka lagi


Sarapan kegemaran ku pada pagi ini. Wanton Dry Duck noodle.


Arghhh! Penat. Seminggu tanpa rehat. Lagi seminggu akan ku harungi dengan penoh tabah. Pepagi lagi aku sudah bangun arinie, khas utk orang tersayang. KeranaMu, aku dengan ngantuknye menapak ke destinasi. KeranaMu, aku lenguh sebelah tangan.
Dimanakah diri mu selama ini tika aku kesunyian? Kau..hanya berdiam diri, menyepikan diri dan bersembunyi. Mengapa? Adakah aku bersalah? Mungkin aku memang bersalah kerana aku tidak mempedulikan diri mu. Kau sentiasa berada di samping ku tika aku amat memerlukan diri mu di kala aku kesunyian dan kebosanan. Aku belai diri mu, aku pelok dan aku sayang pada diri mu wahai sayang. Tika kau terluka, aku la yang paling sedey. Sedey sampai meleleh air mataku. Terpaksa la aku mengeluarkan sedikit wang utk mengubati diri mu yang sudah terluka. Bukan sengaja aku melukakan mu, takdir sudah menentukan bahawa kau akan terluka pabila sudah sampai masanya. Bila kau terluka, aku pun turut terluka jiwa & raga. Waduh, poket ku luka lagi. Kopak kopak. Sayang, pasnie kiter akan sentiasa bersama selepas tugas2 ku selesai. Mwuaksss...

In Love


In Love??? Maybe...and Maybe NOT!

Saturday, November 11, 2006

Morning Sayang

Morning dear. Atoi.....aku dah balek keje..baru dier bangun tido.. dah tuh ngan muka comey..teros bersembang.....Mwuaksss kat pipi dier..... Jgn notty2 ek....

Saturday, October 21, 2006

Dunia BaruKu


Aku yang skrang..fuhyoo...baju lawa




Para Perwira Perwiri Phoenix


Opss....my dear in Ran...Happy Loving Couple

Rakan-rakan seperjuangan..bersedia berbakti

Aku yang noob dulu... kena tukar baju selalu..perabis duit

Arghhh...biler turn aku nak kawen nie....takder duit nak kawen lagi..tgu lar ader rezeki

Berperang....perang meletus....





Friday, October 06, 2006

I'm Back

Lama tol rasanye aku tinggalkan dunia blog aku nie. Sejak aku balik bercuti di atas hal kecemasan pada besday aku yg lepas, sampai skrang aku langsung tak jenguk. Byk gak citer aku nak kongsi, tapi al-maklum la, pada kengkawan yg sudah sedia paham tentang hobi baru aku, mintak maap la ek. Aku skrang sebok main game. Nie seb baek server game tgh maintainence, bole aku pot pet pot pet jap.
Lebey kurang 2-3 bulan aku menghilangkan diri dari segala dunia dalam alam maya nie. Aku ari2 ader pun dalam alam maya nie, tapi....blluurppsss....aku tenggelam di dalam dunia game. aku start main game sekembalinya aku dari Kuching pada bulan Ogos yang lepas. Agaknye aku sedey kot, ye lar, datuk kesayangan aku meninggal pada pagi hari jadi aku, mau tak aku termenong jap. Aku tak sempat nak tunaikan permintaan dier yang terakhir, iaitu, BALIK sblom dier pi memaner. Beberapa hari sblom kepergian dier, dier ader tepon aku, menanyakan biler aku nak balik, kebetolan plak masa aku sebok camping, aku kata "ader smgu lagi tok, dah nak cuti, nanti ari sabtu saya balek ler."
Tiket flight aku dah booking awal2, sebab mak aku kata, datuk aku nie dah masok wad. Susah nak bernapas sbb jerebu kat Sarawak tuh tgh terok tahap tenok nye. Aku mengira hari, ader beberapa hari lagi, aku bercuti seminggu, nanti bole la aku balik ke kampung, jenguk datuk & nenek aku. Aku nie kiranya cam cucu kesayangan, tapi aku nie kuat melawan. Aku kuat memprotes. Tuh yang kekadang membuat dierorang yg kat kampung nie jauh hati sket ngan perangai aku. Aku kuat membebel gak, dan sker menegor pasal mende yang tak patut. Sumer orang yang kat kampung atok aku tuh kenal aku ngan mulut laser. Muekekeke, dierorang kata aku mewarisi perangai mak aku, jenis sound direct nye. Nie la kesah2 aku yg kat kampung mak aku nie. Aku windu nak sound2 orang kat kpg, jeling2...dah nak camner...aku nie kiranya berlagak lar juge kalo balik....pasal...mendiang datuk aku nie..peneroka asal kpg tuh, dan beliau la ketua kampung tuh sejak zaman berzaman.
Pada pagi besday aku yg ke-28, aku sedey pada tgh malam harijadi aku tuh. Mak aku sms je, wish aku happy besday. Dier kata tak sempat nak beli hadiah sbb sebok ngan hal datuk aku yg kat spetal. Datuk aku meragam nak balik umah, dier tak nak duduk spetal, sempat merapu kata taknak meninggal kat spetal sesorang. Mak & adik aku pun bawak lar atok aku nie balek kpg pada ari isnin 14hb ogos tuh. Masok dalam kete adik aku, datuk aku memekak kata panas. Kata takbole nak bernapas (keadaan jerebu masa tuh agak kritikal gak ler). Mak aku wisau je, ye lar...lom penah lg atok aku meragam merengek camtuh. Adik aku pasang air-con kete dier kekuat, adik aku nie sayang betol kat atok aku nie, pasal atok aku nie sker buatkan dier memacam masa kecik2. Wat senapang kayu ler, wat lastik ler..bawak pi tahan bubu ler. Dah bawak balik umah kat kampung, mak aku suruh makcik & pakcik aku jaga atok aku nie elok2. Sebab perangai atok aku ader sket kelainan.
Berbalik pada sms mak aku, mak aku wish aku, kedian dier kata..nanti2 ader masa dier belikan hadiah besday aku yg ke-28. Nie la kali pertama dalam idop aku, mak aku tak kasik hadiah, sekeping kad pun takder. Aku sedey gak, selalunye sblom hari jadi aku, hadiah aku dah sampai. Tetiap tahun mak aku akan pos kek, kad & hadiah. Kengkawan aku kat tmpt keje pun kekadang jeles tgk aku, sbb mak aku nie..selalu pos mende kat aku. Aku sedey, naper lar mak aku takder kasik hadiah tahun nie.
Pagi 15hb Ogos, kol 5.30pagi, mak aku tepon. Aku tgh tido dan agak mamai aku menjawab tepon. Memandangkan aku tgk nama MAK aku yg terpampang, aku angkat gak, sbb mak aku tak penah buat giler tepon aku pepagi buta. Mak aku kata, pakcik aku kat kampung tepon, kata atok aku dah sakit tenat, dah meracau racau. Dier ngan bapak aku tgh bersiap sedia nak balik kampung nak jenguk keadaan atok aku tuh. Adik aku plak, lom balek keje, sbb shift malam. Kang aper2, dier akan pesan kat adik aku, suruh adik aku sampaikan kat aku plak. Aku jawab "OK" je sbb aku kalo tgh tido..mmg aku ader masalah pendengaran. Kol 6.30pagi, mak aku tepon lagi, memberitahu, mende yang sama. Aku jawab, ye ye ye, aku paham. Kol 7.30pagi, sekali lagi YA TUHAN........mak aku tepon lagi, aku dah mula benggang, pasal tido aku kali nie mmg penoh gangguan, mak aku kata, datok aku dah takder. Aku termenong jap. Aku nie mimpi ke... aku jawab balik kat mak aku, "kot nak melawak pun pada hari jadi aku, jgn lar wat lawak bodo...k k...nak tido...ngantuk".
Mak aku diam, dier mmg tau perangai aku, aku cukup pantang orang kaco aku time tido. Dan tahap kesedaran aku masa dalam keadaan ketidoran nie agak rendah la, dier sms aku.
"Your grandfather already passed away. Please come back for the funeral. We'll wait for ur return. Call all ur cousins, inform them, ask them to come back as well"
Aku baca sms tuh pun kol 9pagi. Aku duduk nganga kat katil. Aku check sumer call masok, aku recall balek sumer perbualan mak aku. Argh, betol la. Mak aku tak tipu. Aku kelam kabut, aku call air asia, call Mas, check tiket flight utk balek. Aku tepon adik aku, aku suruh dier tgu aku kat airport. Kang takder orang plak jempot aku kat airport. Aku tepon tmpt keje, aku mintak cuti kecemasan. Arghhhhhhhhh.....mampos, keje aku camner plak? Adeh deh, aku nie dah lar keje tgh bertimbun, sekali bos plak kata, kalo bole balek keje sblom cuti bermula, balik la..selesaikan aper yang patut.
Flight aku kol 3ptg. Tapi nie la kelemahan air asia, memanjang je delay. Aku dah mula benggang. Aku nie ader kecemasan nak balek. Bukan nak balek bercuti sajer2. Aku mula lar berdiri kat depan kaunter. AKu nak maki ke tak pekerja air asia nie??? Tapi bukan salah dier, aku tau, jerebu kat saner tgh terok, flight mesti ader delay. Aku bersabar. Aku tepon adek aku, menanyakan keadaan kat saner. Adek aku kata, mayat lom kebumi lagi, sbb tgu kiterorang yg ader kat semenanjung malaysia nie sumer balek. Adik aku yg lagi sorang pun kat Miri, dier nye flight pun lom sampai.
Kol 6ptg, aku selamat mendarat nie KCH airport. Aku tgk adek bongsu aku. Ewah, adek aku datang ngan bakal adik ipar aku yg comey tuh. Depa bawak aku pi makan, sbb aku mengadu sehari suntuk aku lom sentuh makanan lagi. Apa lagi, aku kata..."NAK MAKAN KOLOK MEE". Bakal adik ipar aku tuh kesian tgk aku yg keding nie, dier sengih je. Sementara menunggu ketibaan adik aku yg lagi sorang, kiterorang pi membeli barang2 keperluan utk kegunaan dalam sebuah kematian. Aku ngan adik aku memborong lilin, tuh pesanan mak aku. Suruh beli lilin 30 kotak. Kol 7ptg, adik aku pun sampai. Kiterorang pi makan, baru lar bertolak balik ke kampung.
Sampai je kat kampung, aku tgk ramai nye manusia kat umah nenek aku nie. Sampai jammed la jalan masok. Aku dengar orang menanges, nie saper lar plak yg melalak dalam umah. Aku tgk nenek aku tgh baring sebelah keranda. Sian aku tgk nenek aku nie. ....
(k k..aku nak pi keje...nanti aku sambong balek kesah nie)

Friday, June 23, 2006

KeSeBoKaN MeLanDa

Arghhh!!!!!!
Kesibukan la aku skrang nie. Minggu lepas baru abis buat buku adab. Minggu nie plak dah mula sibuk persediaan Karnival untuk minggu depan. Nak kejong paler utak aku, badan aku. Agaknye kalo kayu la badan aku nie, dah rapuh. Prakkkkk...patah!
Semalam, aku mendapat berita yang agak mengejutkan. Ader plak aku nie disuruh masuk pertandingan buat video clip 5 minutes. Chuih, macam orang pilem la aku nie. Aku tanya kengkawan, ader sesaper yang sudi menolong? Well, feedback yang memberangsangkan. Kemudian, malam tadi la juge, kawan aku call, mengatakan hari ini aku perlu menghadirkan diri ke BTP utk briefing. Uikk...aper kena mengena ngan aku laks BTP nie pangey meeting? Aku garu2 paler yang tak gatal, roper2 mengenai e-bahan, pernah dulu sebuah syarikat IT meminta aku menghantar resume & profile. Syarikat tersebut terpilih untuk menyediakan e-bahan. Huhuhuhuhu, aku pun terkena la sekali. Aku pi meeting tuh pagi tadi kat Bukit Kiara. Huih, besar juge habuan syarikat2 nie. Kiranye aku nie pun bole tahan gak lar dapat gaji karang. Nie baru la besok syarikat tersebut akan menyediakan surat perjanjian dan juga surat tawaran disertakan dengan speksifikasi yang diperlukan & tugasan yang akan aku dapat. Projek untuk setahun, lama tuh. Mampos aku kena buat 2 kerja dalam setahun.
Mulai harini, aku akan teramatlah sebok. Sebok sesebok orang yg tergolong yang sebok la.

Tuesday, May 30, 2006

Stick With You

I don't want to go another day, So I'm telling you exactly what is on my mind. Seems like everybody is breaking up. Throwing their love away. I know I got a good thing right here. That's why I say, Nobody's going to love me better, I must stick with you forever. Nobody's going to take me higher, I must stick with you. You know how to appreciate me, I must stick with you. My baby, Nobody ever made me feel this way, I must stick with you.
I don't want to go another day, So I'm telling you exactly what is on my mind. See the way we ride. In our private lives, Ain't nobody getting in between. I want you to know that you're the only one for me. And now, Ain't nothing else I can need. And nowI'm singing 'cause you're so, so into me. I got you, We'll be making love endlessly. I'm with you Baby, you're with me. So don't you worry about, People hanging around. They ain't bringing us down, I know you and you know me, And that's all that counts.

Monday, May 29, 2006

Over The Hedge

Sekali lagi, aku pi tengok wayang semalam bersama Smurf, Akish, Udin & Tuna. Pepagi lagi aku dapat sms smurf. Smurf kebosanan duduk kat umah. Sian dier, aku pun ajak kuar ke KLCC. Sambil aku chat ngan Udin kat irc, aku call Tuna. Aku sms sumer rakan² berharap sesapa yang dah bergaji tuh bole kuar. Aku sampai ke KLCC, aku lepak tepi kolam dulu isap okok sambil menikmati keindahan alam yang direka oleh manusia di taman KLCC tersebut. Ramai nye manusia kat taman nie kalo ujung minggu esp biler cuti skolah. Pelancong² berposing ambik gambo, dan rombongan skolah dari luar bandar pun bole tahan ramai. Aku..seperti biasa, kekadang tergelak dalam hati, aper la yang ader kat KLCC nie. Ari² aku lalu, aku tengok. Takder mende menarek dah bagi aku kat KLCC nie. Kalo nak makan pun aku rasa dah payah, pasal takder yg menepati selera napsu makan aku. Aku tunggu smurf kuar dari toilet. Kedian, lepak kat Gloria Jeans seperti biasa. Aku mintak air Pina Colada ( campuran nenas & air kelapa) yang menjadi kesukaan aku biler lepak kat Gloria Jeans, dan smurf plak meminta hot tea. Akish menyusur, ngan ala² pakai sporty yg kekununnye nak pi gym pun sampai. Sesembang, gegelak, bagaikan nak pecah perot. Sejam plak pastuh, Tuna & Udin pun sampai. Aku terpandang sesuatu 'keindahan' ciptaan Tuhan. Ouch~! Mat Salleh yang tgh berdiri tuh tak zip suar. Atoi atoi, aku dah terbeliak mata. Dah tuh, tak pakai undies laks. Aku bisik kat tinger Smurf, aku gelak, dan aku bisik kat tinger Akish memaklumkan aper yang aku nampak tadi. Aku & Akish tergelak cam nak rak. Eww~! Akish terlepas pandang. Rugi, rugi. Tuna & Udin bercadang nak tengok The Da Vinci Code, tapi memandangkan aku ngan Smurf plak dah tgk citer tuh, kiterorang nak tgk Poseidon laks. Tuna & Udin berbalah ngan aku & Smurf. Last² untuk memuaskan sumer pihak, keputusan dibuat, sumer pi tgk OVER THE HEDGE. Sampai kat depan konter TGV. Fuh... almaklum, barisan beratur mmg panjang tak hengat, berputau putau aku tgk. Nie kalo nak beratur, mau tak bosan giler. Sekali lagi, utk memuaskan hati sumer kengkawan, mari kiter beratur beramai-ramai. Miakakakaka, bengong sungguh semalam. Punye ler dengki, biar sumer beratur sesama beli tiket. Aku di depan, diikoti ngan Tuna, Udin, Akish & Smurf. Naib Presiden aku menerajui barisan membeli tiket, Presiden Smurf laks kat blakang menjaga barisan. Kohkohkohkoh~! Bile nak sampai ke konter, aku teros kasik duit kat Tuna. Nah Tuna, ko beli tiket, jangan ambek seats depan sangat, dan jangan blakang sangat laks, tengah² tau~! Pesan aku kat Tuna. Sambil Tuna membeli tiket, aku ngan Udin pi beli menoman & cikedis. Sblom wayang dimulakan, mari kiter isap okok sebatang dulu. Karang bosan kat dalam takbole isap okok. Masok dalam panggung, carik seats, pandai gak Tuna nie pilih seats. Bebetol tengah dier ambek. Cantek... Akish duduk sebelah tepi, Smurf, Aku, Udin & Tuna. Alkisah Over The Hedge, mesti besh citer nie.
Tapi biar la aku kasik sipnosis jer pasal citer nie. Pada aku, aku sker citer nie. Sbb citer nie mengenai keakraban sebagai kawan atau kawan yang dianggap sebagai ahli keluarga sendiri. Kesanggupan kiter untuk menyelamatkan kawan² yang dilanda kesusahan. Walaupun terselitnya agenda tersendiri utk kepentingan diri sendiri di permulaan cerita nie, tapi akhirnya, keutamaan tetap diberi kepada kawan².
Di dunia ini, kiter bukan hidup sorang. Kiter berkawan & bermasyarakat. Kiter datang dari latar belakang yang berbeza. Kaum, bangsa & agama yang berlainan. Aku sedar aku adalah kaum minority di Malaysia nie. Tapi aku bahagia dengan memiliki sekumpulan rakan² yang memahami & menghormati aku sebagaimana aku juga berbuat demikian. Aku akan cuba mempertahankan hubungan yang ader skrang nie agar berkekalan sampai bebila.

Sunday, May 28, 2006

Cuti Ku Bermula

Yahoo! Cuti ku sudah bermula. Sonok tak hengat laks aku rasa kali nie biler dah cuti. Balik kampung. Ohh hoooo, balik kampung. Hati girang. Tapi aku tak balik kampung la kali nie. Mak pak aku ader kat brunei sedang bercuti. Dierorang laks sebok bercuti daripada aku yg tgh bercuti takder keje nie. Rasanye mak pak aku skrang ader kat Bintulu. Sepupu kesayangan aku Isaac Stalin nak menikah. Aisehman, Isaac dah nak menikah, umur dier braper tahun muder dari aku, kiterorang membesar sesama, tapi camner laks budak nie menikah dulu dari aku. Langkah bendul sungguh dak hingusan nie. Tapi, biar la, dah rezeki & jodoh dier sampai. Nanti la aku kasik hadiah kat ko ek Isaac, akak kesayangan ko nie tgh sebok ngan ektibiti² cuti. Bukan taknak pi tgk ko nye wedding, tapi kang aku pi, aku sekali laks menikah depan paderi, I DO , I DO. Mau aku tak nie kejOng kalo balek KL ngan title MRS. ( Miakakakakakakakakakakaka)
Bukan aku tatau sumer impian korang kat saner, tingin nak tgk aku jadi isteri orang kan, terutamanye isteri 'orang tuh'. Eiiiii....ngeri. Baek aku balek bulan Julai nanti sambil pi tgk Rain Forest Festival.
Minggu lepas, hari Sabtu, aku dilanda kebosanan yang teramat lar sangat. Aku geguling kat umah. Nak online aku dah malas, pasal aku dah rasa takder yang menarek perhatian aku langsung dalam dunia virtual nie. Nak kuar laks, kengkawan sumer tgh sebok ngan mende ntah. Aku pun ngan benggong nye tgk tv, meminta la aku bole tetido. Tapi dah aku nak tido camner, aku langsung tak ngantuk, penat pun tidak. Sekali, hah.... Mr Smurf sms, "weh, aku beli tiket wayang lebey, mai ar datang tgk ngan aku." Waaaaaaaaaa..besh nye. At last ader orang ajak wat ektibiti menarek yang lama aku dah tak buat, TENGOK WAYANG (bukan buat wayang ek). Kihkihkihkih~! Smurf ajak tengok Mission Impossible 3. Fuh, aku dah beli dah CD nie, tapi tak berkesempatan lagi nak tgk kat umah. Memanjang jer aku sebok. Apa lagi, aku pun bersiap, teros menuju ke KLCC.

Mission Impossible 3, aku sker Tom Cruise. Bole tahan citer nie. Tapi tengkuk aku saket biler kena duduk row yang ke-3 dari depan. Mau tak teleng paler aku nie kalo selalu duduk row depan kat dalam panggung wayang. Jejarang aku tak tido kalo tengok wayang. Kebiasaannye, aku akan tetido kalo tengok wayang nie. Tapi memandangkan takder bahu sesapa untuk dipinjam, aku terpaksa gak lar tegakkan paler aku. Dah tak lentok, aku pun kena concentrate tgk wayang. Takkan aku nak pinjam bahu Smurf laks, mau tak aku kena tempeleng ngan smurf. Muekekeke, layan jer lar citer nie. Takyah aku tgk cd kat umah.


Cuti aku yang sebenarnye sudah bermula Jumaat lepas, 26hb Mei 2006. Tengahari lagi aku dah balik umah. Keja² yang sepatutnye dah siap. Tapi kengkawan laks wat hal, kerja aku yang sepatutnye dierorang siapkan, tak sesiap. Arghhh...hangen gak aku. Keje dierorang, aku siapkan. Nie bahagian aku, dierorang tak siapkan plak. Camner aku nak wat keje masa cuti? Aku balik umah, aiyak... elektrik laks takder. Aku baru berangan nak tido petang sepuas-puasnye. Dah aku takbole tido sebab kepanasan. Aku geguling cam biasa, tatau nak wat mende dipetang hari. Aku mula la rasa badmood, panas hati, saket ati, sumer lengkap lar kemarahan aku. Bila kepansan melanda badan, mood aku swing sesangat. Sekali lagi, Smurf sms.

Smurf : Ko tgh watper?
Aku : Aku tgh baring, bosan. Ko watper?
Smurf : Aku pun bosan. Tgh carik port nak makan. Dah bosan dah nie.
Aku : Ko carik la makanan dulu. KLCC tuh kan banyak food court.
Smurf : Aku bosan dah nie.
Aku : Ok..ok. Apa kata aku pi sana? Pastuh kiter tengok wayang. Ko pi usha Da Vinci Code jap.
Smurf : Ok. Jum Jum.



Tuh la dier smurf. Seb baek la aku nie duduk Desa Pandan. Dekat la juge ngan KLCC. Kalo aku duduk Gombak ke aper, mau nye aku wat bodo jer walaupun ko kebosanan. Aku pun bersiap, menuju ke KLCC. Lunch kat Coffee Beans ngan Smurf. Tuh la kali kedua aku jejak kaki kat Coffee Beans, sepanjang idop aku. Aku bukan tak sker ngan Coffee Beans, tapi aku tatau aper yang menarek kat Coffee Beans nie. Aku ngan Smurf gegodek menu. Lapo nie, tapi tatau nak makan aper. Tibai jer la. Pas lunch a.k.a menom petang, teros pi tgk wayang.
Alamak, luper beli air. Mau tak kehausan duduk dalam panggung. Nie la Da Vinci Code yang tingin aku nak tgk. Dengar member² citer, film nie ader sket terpesong mengenai agama aku. Nie yang wat aku ader sket tak puas hati, kena tengok gak walau camner sekali pun. Camner laks Jesus ( Nabi Isa ) ader waris nie. Karut marut la citer nie. Seb baek wayangjer. Kalo tak, mao tak terpesong gak paler utak aku. 2 jam setengah duduk kat dalam panggung, montot pun keras, haus pun ye, pastuh sangap pun ader, pasal tak isap okok. Tambah lagi ngan sejOk, ish.. ader gak aku pelok si smurf nie kang. Aku selit tangan kat celah smurf. Smurf... sejok. Uwaaa... aku ingatkan tak sejOk, tapi camner arinie bole sejOk plak. Biasanye takder lar sejOk kalo pi tgk wayang kat KLCC nie, pasal ramai orang.
Dah abes tgk wayang. Aku pun balik. Smurf pun balik. Aku apa lagi, bantai tido lar kat umah.

Sabtu, kengkawan tmpt keje ajak pi maen bowling. Wah, cuti baru bermula, ektibiti aku dah memacam. Tengok wayang la, maen bowling la. Besh besh. Rosydi call aku dari pagi lagi ajak bowling. Azrul laks sebok nak jumper aku. Nie aper kena ngan dierorang nie. Takkan dah bosan kot. Beriya sangat nak cuti, tapi cuti baru jer bermula, memasing dah kebosanan. Tuh la korang, orang cuti balik kpg. Korang mende menganga kat KL nie. Sian korang, kerana kelas tambahan benggong tuh, dah takbole nak balek kpg awal ek. Takper, berkhidmat utk negara, mendidik anak bangsa tak kira waktu, terpaksa mengorbankan masa cuti. Jumper Rosydi & the gang kat Flamingo. Azrul pun menyusur. Selepas kepenatan mencampak bola bowling sebanyak 5-6 games, tangan aku pun dah lembek, aku pun balik umah seperti biasa, AKU TIDO KEPENATAN!

Thursday, May 18, 2006

Rindu Bayangan

Bila Ku Kenang, Ku Renung Gambar Wajahmu. Kisah Yang Lalu Tak Akan Berulang lagi. Lupakan Saja Cerita Lama. Usah Dirayu Pada Yang Tak Sudi. Janganlah Dinanti Pada Yang Telah Pergi. Hanya Luka Lamakan Berdarah Kembali. Kini Kecewa Tidak Terkata. Mengapakah Itu Disebut Lagi. Apalah Yang Hendak Di Kata. Sudah Suratan Takdir Yang Menentukan. Ooh..oh..Inilah Ragam Manusia. Manis Di Bibir Pandai Bermain Lidah. Berputar-Putar Membelitkan Kata-Kata. Hanya Linangan Air Mata Yang Menitis. Pada Bayangan Di Angin Lalu. Membisikkan Kata Rindu Bayangan.
*gambar hanya sekadar hiasan.

Makin Aku Cinta

Caramu Mencintaiku, Menjauhkan kecurangan. Seperti bintang, Yang setia pada bulan. Memegang kukuh janji, Menemani aku sampai mati. Terpasung hati, Tulusmu mendampingi diriku.
Makin aku cinta, Cermin sikapmu yang mampu, Merendam rasa keakuanku (Mengerti, memahami cinta). Caramu memanjakan ku. Kau rujuki kesejukan pagi. Memasung hati. Tulus aku, memasrahkan diri. Jangan pernah terbesit hati. Meragukan kesetiaan yang tercurah. Aku dan dirimu ditakdirkan satu. Langit jadi saksi.

Friday, May 12, 2006

F.R.I.E.N.D.S

People sometimes say, "My Friends Are Heaven Sent". But how often are this friends found on the net? You may not believe me but if you listen you will see because it happened to me.
It happened in a short time but they never told a single lie. They are true blue and they are among the very few. This friends did what true friends do.
At first this people had no face. But I knew they had very strong and big heart and of course without a doubt it created a bond that will never ever keep us apart..
They opened up their home and made me see there is so much more. They knew I was hurting in so many ways and helped me to realize that they will always be there to guide me through the bad days. I am so happy I felt the embrace and saw the beauty and love of my true friends face.
I love you my friends, you have a heart of gold and you are the true meaning of the word "Friends". I am truly blessed to have found you and I thank God, because you my friends are, "Heaven Sent".

Monday, May 08, 2006

L.O.V.E

I'm talkin' bout love. All my girls stand in a circle and clap your hands this is for you. Ups and downs highs and lows no matter what you see me through. My boyfriend he don't answer on the telephone. I don't even know where the hell he goes. But all my girls we're in a circle and nobody's gonna break through
L,O,L,O,L,O,L.O.V.EL,O,L,O,L,OL,O,L,O,L,O,L.O.V.E
L,O,L,O,L,O
Did you hear me say
L,O,L,O,L,O,L.O.V.E
L,O,L,O,L,OL,O,L,O,L,O,L.O.V.E
L,O,L,O,L,O
I'm talkin' bout love, say you'll be my girls for life. Girls for like. Oh hold off I need another one. I think you do, you do too. Grab my bag, got my own money. Don't need any man in this room. My boyfriend, he'll be calling me now anytime. I need all my girls to keep him off my mind. So hold up we need another one. What we got is all good.
L,O,L,O,L,O,L.O.V.E
L,O,L,O,L,O
Did you hear me say
L,O,L,O,L,O,L.O.V.E
L,O,L,O,LOL,O,L,O,L,O,L.O.V.E
L,O,L,O,L,O
I'm talking bout
L,O,L,O,L,O,L.O.V.E
L,O,L,O,L,O
I'm talkin' bout love
I'm talkin' bout love
Love is an energy, love is a mystery. Love is meant to be true. Love is a part of me, love is the heart of me. Love is the best thing we do.

Saturday, May 06, 2006

Caramu-Niki Maharani

Langkahmu yang menggoda, Gayamu mempesona, Jelaslah kau jatuh cinta kepadanya.
Malang kau hanya dianggap fantasi atau jelmaan. Di dalam angan-angan yang dia ciptakan.
Dalam khayalan kau rupawan.Selama-lama kau didamba. Namun hakikat kau sering saja dipergunakan.
Caramu dan caranya berbeza. Ini semua permainannya. Baik lupakan saja kerana kau. Jika bersama dia hidupmu kan sengsara. Berkali-kali telah ku ingatkan.
Langkahmu makin dekat padanya. Ingin menjerat akalmu pasti lena dibuai katanya. Telah ku kenal si dia. Yang hanya pandai berpura. Memikat dan menawan mangsa 'tuk' diperdaya.
Dia janjikan kemewahan. Dan perkahwinan keindahan. Namun hakikat kau sering saja dipergunakan.
Tak sanggup ku lihat kau derita. Menurut segala mahunya. Kau keliru dan kau tersiksa. Cintamu hanya dipersia.

Sunday, April 30, 2006

Kenangan

Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah,
tetapi ia terlalu manis untuk dikenang.
Hidup tak selalunya indah tapi
yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.
Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan,
lebih baik cinta itu tak pernah hadir.
Kecewa bercinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.
Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.
Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya...
Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa.
p/s: pinjam ayat kengkawan....mekaseh

What Would You Do?

Would/will you?
[_] come to my house to do nothing at but chill? [_] fight me? [_] fuck me? [_] kiss me? [_] lick me? [_] let me kiss you? [_] let me lick you? [_] watch a movie with me? [_] go out to dinner with me? [_] let me drive you somewhere? [_] take a shower with me? [_] drink with me? [_] take me home for the night? [_] let me sleep in your bed? [_] Sing car karaoke w/ me? [_] re-post this for me to answer your questions? [_] Come pick me up at 3 am because my car ran out of gas in the middle of nowhere? [_] Lock me in your room and take advantage of me? [_] let me make you breakfast? [_] help me with homework? [_] tickle me? [_] let me tickle you? [_] stick up for me if i was being put down? [_] instant message me? [_] greet me in public? [_] hang out with me? [_] bring me around your friends? [_] be down with me no matter what? [_] go to prom with me? [_] do anything to hurt me? [_] cheat on me?

D0 Y0U...
[_] think im cute? [_] think im serious? [_] think im a good person [_] think im conceided? [_] want to kiss me? [_] want to cuddle with me? [_] want to hook up with me? [_] think I can fight? [_] want to *Do* me? [_] think I would do you? AM I... [_] smart? [_] cute? [_] funny? [_] cool? [_] romantic? [_] a *freak*? [_] gangsta? [_] loveable? [_] adorable? [_] trustworthy [_] compassionate? [_] great to be with? [_] attractive? [_] mean? [_] well known?

HAVE Y0U EVER...
[_] thought about hooking up with me? [_] found yourself wanting a kiss from me? [_] wished I were there? [_] had a crush on me? [_] wanted my number? [_] had a dream about me? [_] been distracted by me? [_] wanted to see my private part? [_] looked at my page more than ten times?

ARE Y0U...
[_] happy you know me? [_] horny? [_] thinking about me? [_] wanting to call me to talk about these things?

Friday, April 28, 2006

Siapa Diriku Di Sisimu

Hembusan angin bagai membawa derita
Berita yg mengecewakan ku
Apa yg terjadi bukan yg ku impikan
Lalu kutabah kan hati ini

Sayang ku…
Ku tahu kau tak ingin begini
Tapi kau sanggup lakukan nya…
Betapa hatiku hancur musnah berderaian
Tidak seorang pun yang memahami hati dan perasaan ku

Kerna cintakanmu ku jadi begini
Kerna sayangkanmu ku telan semua
Betapa hebatnya kau dihati ini

Mengapa kau tak pernah fikirkan aku
Mengapa si dia jadi pilihan mu
Kusedar siapa diriku disisimu
Disisimu….

Kuharap suatu hari kan kau mengerti kasih
Siapa diriku disisimu
Pengorbanan ku bagai tak pernah dihargai
Ia bagai angin yg berlalu

You Were Meant For Me

I hear the clock, it's 6 A.M., I feel so far away from where I've been. I got my eggs, got my pancakes, too. Got my maple syrup, ev'rything but you. I break the yolks and make a smiley face, I kinda like it in my brand new place. Wipe the spots above the mirror, Don't leave the keys in the door. I never put wet towels on the floor anymore, 'cause
Dreams last so long, Even after you're gone. I know, that you love me. And soon you will see. You were meant for me, And I was meant for you.

I called my momma, she was out for a walk. Consoled a cup of coffee, but it didn't wanna talk. So I picked up a paper, it was more bad news. More hearts being broken or people being used. Put on my coat in the pouring rain.I saw a movie, it just wasn't the same.' Cause it was happy and I was sad. And it made me miss you, oh, so bad.

Go about my bus'ness, I'm doing fine. Besides, a-what would I say if I had you on the line? Same old story not much to say,Hearts are broken ev'ry day.
I brush my teeth and put the cap back on. I know you hate it when I leave the light on. I pick a book up and then I turn the sheets down, And then I take a deep breath and a good look around. Put on my pj's and hop into bed. I'm half alive, but I feel mostly dead. I try and tell myself it'll be all right,I just shouldn't think anymore tonight.

Yeah, you were meant for me And I was meant for you

We Belong Together

I didn't mean it, When I said I didn't love you so, I should have held on tight, I never should've let you go
I didn't know nothing, I was stupid, I was foolish, I was lying to myself, I couldn't have fathomed that I would ever, Be without your love, Never imagined I'd be, Sitting here beside myself

'Cause I didn't know you, 'Cause I didn't know me, But I thought I knew everything, I never felt
The feeling that I'm feeling, Now that I don't, Hear your voice, Or have your touch and kiss your lips
Cause I don't have a choice, Oh, what I wouldn't give, To have you lying by my side, Right here, 'cause baby

When you left, I lost a part of me, It's still so hard to believe, Come back baby please, 'cause
We belong together
Who else am I gonna lean on, When times get rough, Who's gonna talk to me on the phone, Till the sun comes up, Who's gonna take your place, There ain't nobody better, Oh baby, baby
We belong together

I can't sleep at night, When you are on my mind, Bobby Womack's on the radio, Singing to me,
'If you think you're lonely now'
Wait a minute, This is too deep, too deep, I gotta change the station, So I turn the dial
Trying to catch a break, And then I hear Babyface, I only think of you, And it's breaking my heart
I'm trying to keep it together, But I'm falling apart, I'm feeling all out of my element, I'm throwing things
Crying, Trying to figure out, Where the hell I went wrong, The pain reflected in this song,
Ain't even half of what, I'm feeling inside
I need you
Need you back in my life baby

Mungkin???

Biarkanlah saja diriku sendirian tanpamu
Biarkanlah aku merindu sekian lama
Bukan maksud untuk membisu sepi tanpa kata
Terpisahnya kita kerana mengejar impian
Mungkinkah bersama dua jiwa ini
Dalam mencari cinta sejati nan suci
Mungkinkah segala derita di jiwa
Akan terubat kini
Biarkanlah saja diriku sepi tanpa kata
Terpisahnya kita kerana mengejar impian
Hanya satu pintaku
Sabarlah menanti
Ku kan pulang bersama
Cinta...

Friday, April 21, 2006

Mails That Make Me Smile

Topic : Charming Smile

Body:
Hi, how are you doing? I hope everything is fine. I was taking a view on Myspace and your profile caught my attention. God.... you have such a charming smile and I wander what your mom ate before she gave birth to you.You have such a warm beauty. I dont know you, but I think what ever your beauty is, you got it from your parent and I really thank them for blessing this world with such a ravishing true beauty. Maybe you've heard that from people of different races and as we all know, truth is even harder to accept. What I am saying is that you could be sitting there now telling yourself that it is not true. Anyway my name is *******, I was hoping if we could be friends because my eyes have seen a long lasting true beauty and a it is a very rare gift of nature and i believe in true friendship.True friends are like angels. They are precious and rare, and false friends are like leaves, found everywhere.""Friendship is a relationship that is given to few, but desired by all."Friendship is not just something you can get anywhere, it's earned so it shouldn't be taken for granted. It should be treasured." I dont wanna take your time preaching about true friendship because its something i always wish for. i really dont have much to write.. i hope to hear from you soon. feel free to ask me anything if only you dont find the answer on my profile. Well, I doubt it if you'll ask me something. Thanks for your time and i hope everything will be alright..

Topic : Nice pose

Body:
Beautiful words from a beautiful person. And that's a very rare gift of nature. It must have been hard for God to have created you with such uniqueness but this time he knew everything being equal the world has a blessing on you. Well, beautifully you seem very adoring and your extreme smile speaks your courage. Anywhere, you are really strong to have handle your smile and still, your strong will is still there. Well, I really wanna know much about you and know very well if you dont mind. Many people will walk in and out of your life, but only those sincere friends will leave a mark before leaving and still have the impact in you even when there are not around.He who loses money, loses much; He, who loses a friend, loses much more; He, who loses faith, loses all. Beautiful young people are accidents of nature, But beautiful old people are perfect works of art, and in this case you are a blessing to humanity. Learn from the mistakes of others. You can't live long enough to make them all yourself including everlasting beauty. Friends, you and me.... You brought another friend.... And then there were 3.... We started our group.... Our circle of friends.... And like that circle.... There is no beginning or end.... Yesterday is history. Tomorrow is mystery. Today is a gift. Only friendship can bring us together, and the permission is all yours unless you want to throw me like a rag. I will be waiting to hear from you any time soon please. And i am really sorry for replying this late. Can we become friends? You take good care of yourself please and dont allow anything to happen to you. Nice to read from you.
********************************************************************
Huhuhuhu..... mails aku dapat dalam myspace yang wat aku tergolek biler baca.... syiok gak ek biler aku dah tukar identiti aku.. almaklum la...aku nie single..solo molo... menyetan la aku dalam myspace...myspace nie besh gak...ramai pakwe² hensem ..
Message mamat nie bebetol wat aku cair syiak...
Ngan mak pak aku dier puji...perghh...aku kasik mak aku baca kat sebelah....mak aku cakap...alahai...bagos nye mamat nie...

Sunday, April 16, 2006

Doaku... ( Easter Sunday Morning )

Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut. Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita. Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang. Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai anda kembali! Jangan harapkan cinta sebagai balasan. Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda. Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.Bercinta memang mudah. Untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh. Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya. Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu. Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut. Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum bahagia.....
p/s: Riq.... i ambek dari komen u.... i pinjam jap...

Tuesday, April 11, 2006

Niat


Khas untuk awak yang amat saya sayangi...
I miss you so much...

Genting Highland- Part 3

Sambongan aksi² semasa gath di Genting Highland laks... Ala...gath chatters HankyPanky le.. pada 10-12hb March yang lepas....

11hb March 2006-
Pagi Sabtu, aku membuta... sejOknye, aku seperti biasa le, nyuruk dalam selimut. Tapi kali nie tanpa bebear kesayangan. Sian bebear kat umah, tido sesorang ek malam tadi. Sekali la, aku terdengar ChuWen terpekik-pekik, terlolong-lolong. Tatau la apa kemendenye. Aku wat bodo jer, tido lagi masyiuk.... aku dengo gak sore Bob. Apa la Bob nie buat kat Chuwen. Ntah² aksi² si Chuwen nie dirakam. Tuh yang dier terpekik-pekik kot. Arghhh...lantak la. Dierorang dah beso, sendiri settle la. Nak tido pun takbole, pepagi buta dah memekak bebudak nie. Seb baek aku tak bawak rotan, kalo aku bawak rotan aku, sah ader yg kena rotan pasal bebising. Dekat kol 10pg gitu baru aku bangun. Aku kuar bilik, aku tgk dierorang dah lepak kat ruang tamu. Sumer dah siap mandi, siap bekpes. Aku gegosok mata cam biasa ler.... pi dapor bancuh nescepe segera. Sumernye ala segera la, duduk kat sofa, carik okok. Sesembang jap ngan dierorang nie. Sekali si Chuwen pi gegar musyuk aku laks. Dilompat-lompatnya kat atas katil. WoooooOOoO... aku wisau je, kang patah riuk laks musyuk aku tuh. Musyuk aku pun cam aku gak, dier wat bodo je... dier bantai tido. Aku rasa musyuk aku nie kalo dah tido, kot bom meletop pun dier tak sedar (aku penah tgk dier tido...dari petang sampai la ke tgh malam, tak sedar diri, cam batang kayu.. takder la cam kayu sangat....pasal dier tawaf satu katil, tido ganas gak ler...). Aku capai towel, ambek beg toileteries, masuk bilik air, kekununnya nak berak la cam biasa. Rutin la, pepagi pas menom nescepe, kena berak. Tapi....... apersal laks takder rasa nak berak?? SejOk kot ek?? Aku pun teros nak mandi la. Aku pegang pintu yg nak masuk ke tmpt shower, alamak...apersal tercabut nie??? Aku TAK BERSALAH~!!!! Aku baru je pegang pintu tuh pun, nie konpom Elboone ngan Chuwen nye keje nie. Sampai nak roboh pintu tuh korang kejekan ek?? Aku pun tolak la pintu tuh slow², kang roboh teros laks, payah, takkan nak membayo ganti rugi, pintu pun buruk jer, dah berkarat pun. Aku cecepat mandi, walaupun air panas, panas lagi la hot shower umah aku, siap ader bathtub. Nie aku rasa air dier kejap panas, kejap sejOk. Tak reti laks aku nak meng-ejas menatang nie. Aku dongak kat atas, ader tangki air beso. Haipp...nie kalo tangki nie jatuh hempap aku, mau dah mati katak aku dalam bilik air sempit nie kang. Aku mandi lagi cecepat, sabun cepat²....dah siap mandi...aku pun larik masuk ke bilik. Aku sapu losyen, dari atas sampai bawah, sapu bedak, pakai baju sumer lengkap. Aku pun lepak la balek kat ruang tamu. Musyuk aku bangun.... ntah mende dier bebel² kat Chuwen. Nie pasal Chuwen lelompat atas katil tadi la. Dier bebel² cam mak nenek, bebangun tido je bebel. Pot Pet Pot Pet. Aku suruh dier pi mandi sebab nak check out kol 12. Dier pi mandi sesiapkan diri. Aze & Ezna laks nak pi kejot Tuna. Aku, musyuk, Chuwen & Elboone kekemas barang. Jap lagi Tuna naek kete datang jempot kiterorang kat lobby apartment.
Aku call Oron, wahhhhh....dier ngan Joi dah ader kat outdoor theme park la. Sedang bersuka ria berdua. Semalam aku tgk Oron punye la tenat. Nie dier dah terlompat-lompat laks kat Theme Park, siap jadi spiderman.
Tepat kol 12, kiterorang pun check out. Lama juge nak menunggu si Tuna nie. Aku siap la posing kat depan apartment. Elboone pi tanya kete sapu yg ader kat area apartment. Ader ker nak charge sampai RM15 satu kete nak ke First World Hotel?? Jadah mahal giler. Kalo jalan kaki pun sampai, cuma tak larat la nak jalan ngan beg² yg ada. Tunggu gak la Tuna nie. Setengah jam gak la menunggu, akhirnya..kini pasti, kelihatan kelibat wira Tuna. Bebarang disumbatkan ke dalam kete. Tuna pun apa lagi.... wah.... memecut ke First World Hotel. Tak plak dier turunkan kiterorang depan hotel, kiterorang wat rondaan kat dalam parking. Dari tingkat ke tingkat mencarik parking. Cam peronda laks rasa. Ye la.... pusing nye pusing.... putau nye putau, takder gak tmpt kosong. Ader la dekat 15mins mencarik parking baru jumper. Pas parking, kiterorang angkat la beg memasing. Aku ngan Chuwen check-in kat First World. Aze pun patutnye check-in sama, tapi ntah maner menghilang laks minah sekor nie.
Pas check in bilik, rehat kejap. Kiterorang kumpul balik kat kedai mamak. Aku nak bersantap la. Lapo tak hengat nie, pasal aku tak bekpes pun. Pas makan, aku, musyuk aku, Joi & Along pi Haunted House. Uwaaaaa....aku takut. Bukan takut hantu pun, tapi aku takut kalo hantu raba aku. Aku gelik kalo orang reraba aku. Huhuhuhu...along jalan kat depan. Musyuk aku, aku pegang tangan musyuk aku, Joi pastuh ader apek & amoi kat blakang. Ader 6 orang la kiranya sekali masuk Rumah Hantu nie. Memula ok gak la perasaan aku. Biler dah masok pintu utama, alamak, gelapnye. Berbekalkan lampu picit kecik, bukan lampu picit la....tapi menatang tuh bernyala gak. Penat nak menekan kasik idop, kiterorang jalan. Aksi along sebijik cam James Bond la, takpun Jackie Chan, siap geguling, meniarap, tertiarap. Orang depan mmg sentiasa kena bersedia menghadapi halangan yang mendatang. Maner lar tau kot ader hantu yg sergah. Aku laks....terpekik pekik. Uwaaaaaaaa......makkkk....tolong. Takut~!!!! Musyuk aku gelak tak benti. Dier bole gelakkan aku laks. Ader satu part tuh, 2 hantu serang aku sekali. Aku berdiri kat tengah². Hantu² nie nak pegang aku. Waaaaaaaaaaa....musyuuuuk....Aloooongggggg, jangan la gelak. Tolong la..... tooolooonnggggggggg...... Malu gak la, tapi dah nak camner. Memang aku takut. Aku gelikkkk laaaaaaa. Nak nanges pun ader biler tgk along & musyuk gelakkan aku. Hengos bengos tol la dierorang dua nie. Saket ati aku. Ngok Ngek tol la. Huh~! Meluat. Selepas aku abes mengharungi segala dugaan yg ader kat dalam Rumah Hantu tuh dengan adernye along kat depan dan musyuk aku yg kat sebelah. Joi kat blakang, tak berbunyi pun dier. Kehkehkeh~! Jangan dier kejOng udah. Selamat kuar dari Rumah Hantu, kiterorang tgu bebudak laen berkumpul di depan kedai ISSUE. Menyempat laks membuat promosi utk kedai tuh.

Tapi terlupa laks nak bubuh, semalam nye tuh, ader tmpt lumbat kete F1. Aku pun sempat gak ler posing sebelah kete F1. Si Chuwen pun sempat test drive. Tapi asyik terbabas je.

Pas penat dari rumah hantu, kiterorang plan, memasing balik bilik utk berehat jap. Jumper lagi pada 6.30ptg. Aku apa lagi, balik bantai tido la. Lagipun ader sket kurang sehat la. Aku tido nye tido...sekali terbabas sampai ke kol 7 la. Miakakakka...mampos. Along dah sms berkali kali.
Aku mandi, sesiap, dierorang sumer dah tgu kat Merry Brown. Dierorang dah penat makan masakan mamak la, tukar selera skali sekala. Diberitahu laks Joi & Oron dah balek KL. Huh.. nie lagi manusia yg tak reti nak bilang orang kata nak balek. Nanti balek KL, siap la 2 orang nie. Balek bukannye nak info pun. Tau tau dah balek.


Pas makan, Along kata nak pi Safari Club. Aku ngan musyuk aku pakai serabai je. Terpaksa la selepas makan, aku naek ke bilik, tukar pakaian. Takkan nak pakai selipar. Along, Ezna, Aku, Musyuk, Chuwen & Elboone jer yg masuk Safari Club. Aze saket perot, ingin merehatkan diri ditemani Tuna & Bob. Adegan menarek byk gak dalam Safari Club tuh. Ader sorang apek maner ntah, fuhhh..dier layan fengtau la. Nari sesorang kat dance floor. Aku laks sampai cramp perot doq gelak. Kiterorang nari gitu² je, memanaskan badan. Takut terbeku. Dah sampai akhir² saat, tetiber laks, Elboone jadi ligat. Aku terpelik jap. Mamat nie mabuk coke ke aper. Aku gelak lagi. Makin kejOng perot aku. Ya Tuhan...tolong.... aper kena ngan mamat nie...?? Siap nyanyi sekali laks ikot lagu cina nie. Atoi atoi..... Along duduk jer tgk. Dari tadi dier tukang jaga beg, jaga rokok, jaga sweater. Dier pun ajak lar kiteorang balek. Ye la....mesti penat joget² nie. Apa lagiii.......... Balek tido laaaaaaaaaaaaa.....

Aksi Elboone yang berjaya dirakam oleh Paparazi di dalam Safari Club

Nantikan sambongan utk hari terakhir...... part 4....