- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Jiwa Kaco

Sunday, December 10, 2006

Jiwa Kaco

Hmm.. what should i write today? Currently jiwa tgh kaco. Ader sket mental. Sok lusa bole masok wad, segala perot, usus, pundi kencing sumer sakit, kaco bilau, rasa berterabur jer dalam badan nie. Baru balik karaoke, dah 2 minggu nye weekend aku asyik karaoke, arinie karaoke, aku duduk 2jam je..lg 4jam tuh aku takbole nak abeskan, so aku balik awal, naik teksi pun jadi la. Dalam teksi, aku belek2 hanpon aku yg usang serta outdated. What happened to me nowadays? Am I Sick?? NOPE~! But, most probably I'm having this mentally illness.
Arghhhhhhhhhh....... gi Bukit Bintang pun aku tak tenteram duduk, asyik pikir nak balek umah. Apa dah kena ngan aku nie??? Dah nak giler kot??? Kehkehkehkeh~! Parah sungguh kalo dah jiwa kaco nie. Saper punye onar yg buat aku camnie ek??
Alkesahnye, aku jiwa kaco biler terdengar lagu Christmas. NAK BALIK KUCHING!!!!! Tak sabar nye aku nak balik, aku kira kira...ada dalam sminggu lagi atau 10 hari. Tadi adik aku sms, pesan kat aku suruh beli rayban. Waaaaa, dier tau aku nak dapat bonus minggu depan, teros dier paw aku sesiap, seb baek akak dier nie jenis pemurah hati, sker menderma, ye la, nanti aku belikan. Planning, gonna have my shopping week. Memacam ader dalam otak aku, nak beli itu dan ini.
Bebarang aku nak beli adalah utk orang-orang sekian, daddy, mummy, Dylan & Greg <--adek aku 2 orang yg sker paw aku, Fr Chris & Fr Jerome <-- priests kesayangan & idola ku dari kecik, sepupu sepapat aku tak ingat braper orang <--ader kot dekat 20 orang <-ahli keluarga ramai, then untuk few persons yg kinda like speacial in my life.
Agak2nye aku kopak tak? Kopak Kopak Kopak. Utk diri aku tahun nie, aku nak beli suar levis , perfum, baju baju (ntah braper byk baju la kan) a pair of new shoes maybe (tapi boots aku pun lom terpakai) bla bla bla. Utk Rev Fr Chris & RevFr Jerome, two gentlemen here, apa patut aku beli ek utk dierorang?? Fr Chris, someone that is so close with my family members, aku rasa maybe aku belikan beliau t-shirt, tapi aku tak ingat plak, adakah beliau membesar?? Atoi, mental aku nie, aku nak beli size aper utk beliau nie? Tibai je la nanti, tanya daddy, aper size Fr Chris pakai. Fr Jerome plak, haiya..this handsome man, ouch, i like him so much while i was in my schooling days, sanggup tuh skodeng dier dari jauh, citer zaman kekanak aku dulu ler. Sanggup pi lepak opis Fr Jerome sblom tusyen, tgk muka dier, baru rasa semangat nak gi kelas. Waduh, nie kalo beliau baca blog aku nie, mau dier tak ter-blushing jap. Fr Jerome <-- i miss nie guy so much. My inspiration, my man. Huhuhuhu, mane ek nak carik laki gentleman cam dier nie. His words are so soft, full of courages. Nanti la aku balek, aku ambek gambo ngan 2 orang kesayangan aku nie ek.... tapi aku malu ar....aku dah beso sket nie, jadi penyegan plak. Mesti aku terkedu kedu cam cipan nanti. Uwaaa..aku dah beso la~! Malu... Dulu kekanak bole la aku menyelit. Skrang nie nak suruh aku berdepan ngan dierorang berdua??? TIDAKKKKKK..malu~! Tapi tahun nie, sempena Christmas, aku akan berdepan, dan kasik hadiah, ikhlas dari Doreen The Cutie Pie. Miakakakakakakakakakaka, arghh...windu giler kat dierorang nie. Utk Fr Jerome, aku rasa nak belikan dier t-shirt gak ler + perfume....Oppss, lelaki idaman ku will get the best from me. Pilih kasih eh?
Jiwa kaco jiwa kaco. Aku merindui sesorang.... teramat amat la rindu. Tolong, panggilkan ambulan. Aku sudah sesak napas.......I MISS YOU SO MUCH~!