Sunday, June 22, 2008

Cik Reen Dating

Aku & Awin
Aisehman, selalu aku tak tunjuk la ring aku kan. Arinie ternampak laks dalam gambo.
Am I Married? Nope! I'm Single But Not Available Now. (Tgu Konter Dibuka Kembali, k)

Bayangkan aku bersuka ria tanpa rehat sepanjang minggu nie. Cam nak tercabut lutut aku. Anyway, aku sgt gumbira la kan arinie. Akhirnya selepas beberapa tahun, aku jumper gak la cik adik sorang nie. Kenal dier dari zaman chatting kat mIRC tahun 2003/04 gitu. Baru la arinie aku bersua muka ngan dier. Awin @ Cik Wiween. Berjanji kat Lowyatt Plaza, aku teman Awin carik pendrive & headphone. Tp tak beli pun. Kedian, kiterorang lepak kedai mamak bersembang. Then, jejalan dalam Sg Wang tgk² kasut. Aduh ko nie Awin weh, sumer kasut kaler pink dier tgk. Seb baek aku bole tahan dier daripada berbelanja kasut. Motif carik mende laen, tp dok tgk kasut je kiterorang nie, biasa la kan, wanita gitu. Nice tol jumper Awin nie, sweet je. Comel pun ye. Tp, sepanjang aku kuar ngan Awin petang tadi, ada few things yg berlaku. Pelik² ajer. Mamak pegang pisang berdiri sebelah meja la, mat salleh ngorat aku la (tatau lar ngorat aku ke ngorat Awin). Hahahahahaha. Giler betol. Ko la Awin, kenyit² ngan dierorang naper? Akak ko nie tak bersalah tau, akak ko tak ebelebel, k? Akak ko sudah mempunyai kekasih hati tau! Kalo korang nak tau aper yg jadi, aku rasa elok korang g serang blog Awin@Wiween la. Mesti dier ada apdet ttg kiterorang nanti, not now la, dier penat tuh naek komuter. Around 6++pm, aku anto Awin naek monorel ke KL Sentral. Aku laks ada date laen. Jeng jeng jeng..aku date ngan saper?

Incik Tanpa Muka
The other date was in KLCC. Ehem, ekceli bukan romantic date pun. Just another lepaking session. Penoh ngan gelak ketawa. Itu aunty dalam gambo bukan my mum tau. Jgn salah paham plak. Aduhlah wahai incik, persal bikin lawak memalam gini la??? Well, citer sepenohnye kenot diciterkan. Kang aku laks termalu. Sesapa yg ada lepak sekali mlm tadi, korang paham sendiri la ye. Incik yg mukanye aku sudah crop nie pun, jgn salah paham plak, jokes je kan. Rasa cam nak ngorat pun ada, tp ntah ek. Hahahahaha. Geram tol aku ngan incik takder muka nie. So sweet & encem la incik takder muka nie. Serius je memanjang. Leks la bro. I gurau tau. Jgn larik tau~ Kiter kan kawan.

Nie aku ada cilok ayat dari blog Syam(http://aeropama.blogspot.com),
"Orang kata kalau perempuan yang memikat lelaki, itu namanya 'perigi mencari timba'. Memang perempuan itu adalah perempuan yang desperate. Come on guys! Ini zaman moden okay! Perumpamaan seperti itu dah tak relevan lagi. Kau (perempuan) juga boleh mengambil langkah untuk memikat lelaki yang kau sukai. Cuma biarlah ber'alas' sedikit. Nak tunggu lelaki yang buka langkah, memang membujang sampai ke tua lah. Di tambah dengan lelaki zaman ini yang pemalu, lagi lah parah."

Hahahaha. Terbaca plak kan. Apa patut aku buat seterusnya? Takkan aku yg nak ngorat lelaki? Ish korang nie, ada ke patut aku yg kena mengorat lelaki? Takbole takbole. Termalu ai tau! Lgpun aku sedar diri, aku tak lawa pun utk ngorat lelaki. Am Not a Supermodel utk sesker ati aku nak mengorat lelaki nie, kang sesia je aku kena gelak. Miakakakakakakakakakaka
Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

13 comments:

ArELeEz said...

alaalaa.. nk tgk muke 'incik xde muke' tuh! huhu.. : P

Laura Austin said...

Reenn....u naughty, naughty... wakakaka

Wiween @ Awin said...

mak aih..da apdet da kakakku ini.wahahhaha lenkali kite bersosial lagik ok kak! jgn ade mamak bwk pisang lg okeh! make sure psl tu! wakakakka

pReciOus shaRihaNa iLesOr said...

phewwwwit~
hikhik.

.::WaNiE::. said...

alaaa ko xyah ngurat..ko kasik hint da lah..clue gitu..haha


wiweennn..

sudi lar kirenye menginvite shaye utk mengread blog kamu...tensi woo ari2 bukak xleh masuk :(

hUmmY said...

ko kan model pisang!

harusla mamak tu bwk pisang dtg tpi ko!

ahahaahhaa!

ann said...

hahaha... sape eks hancek yg kena totop muka tuh.... sian nyer.... huahauhauha....

tinker said...

wah wah dh dating dgn kak ween, sgt x aci, bile kite nk berdating pula ni... isk2

Syam said...

wohoho...reen quote kata2 aku. skenye :D

reen,
aku rasa kau juga patut bukak langkah kalau kau suka ngn mamat tu. skg ni laki sgt pemalu ok. sbb diorg malu, diorg takut kene rejek. so ko bg la hint yg ko ske die. buat aksi2 manja2 sket. pastu panggil die ngn panggilan manja. kompom tangkap lentok lah.

p/s: mmg btol aku dh jd doc cinta. gila!

retna said...

aiyakk wugi nyer x dapat join ko jumpa si awin tuh.. huhu xde rezeki lagi le gamak nyer...

menteil said...

eleh.. ngorat je la..
contohi aku nie yang amat suka mengorat.. haha..

ita.itu said...

bestnye cikgu jumpa cikgu..mesti gosip psl pengetua nih..hehe

Misha_mi said...

aku masih lagi tertanya, menanya..sapakah mamat itu?

adakah seseorang yg aku kenal?

tidak?

wah..!~