- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Pulun La Nie

Saturday, June 07, 2008

Pulun La Nie

Yuhuuu.. sudah jam 2.35am, tp aku masih stay awake ek. Pas balik candle light dinner ngan kekawan (candle light la sgt, tuh pun pasal takder 'api' kat kawasan tuh, ditotop sementara krn ada kebakaran kilang tghari tadi), ada yg singgah kat umah aku kejap, load video yg braper tahun dulu nye gath, aku gegolek atas katil tgk citer 'orang ijo'. Persal aku rasa cam tak penah nonton laks citer tuh? Sket pun aku tak ingat kesah pilem itu. Nie mesti kes ilang ingatan aku. Certain aku akan ingat sampai bebila-sampai mati la kiranya esp tang orang sakitkan ati aku la kan, dan certain things aku akan luper dalam sekelip mata-nie kes malas nak ingat aper². After nonton, aku pun ambek lar pen merah, ambek keje² aku, sambong marking. Duhhh.. cuti dah nak abes. Baru nak wat keje. Sungguh malas aku ini. Tp takpe, tgh pulun lg nie selagi larat, mata tak berkedip. Camner nak berkedip kalo tghari baru nak bangun tido. Petang mentido lg. Ya ya ya, habit aku mmg mentido petang wokey?! Mgu depan dah takder dah aku nak mentido petang! Nie la aku 'charge' bateri cukup². Menikmati keindahan mentido petang sementara stok masih ada.
Sambil aku wat keje, aku nonton PROM NIGHT kat pc aku. Kang sunyi sepi, aku kenot wat keje, biar lar ada munyi² sket. Baru rasa bahagia je menyonteng kertas² ni kan. Hampir sumer citer drama muvi dlm pc aku dah abes di-nonton. Apa lg lar aku mao donlod? Citer² jepon pun aku dah tak apdet sgt. Bila aku wat entry blog nie, mata aku mula kedip². Nie aku menci nie, tadi elok je semangat nak pulun. Sabar Cik Reen, wat sket lg. Kalo dah rasa nak tumbang, tumbang lar kat sebelah 'orang' atas katil tuh. Itu 'olang' my hosmet kaler pink. Ingat mao tukar muka la, kasik itu muka BIRD plak. Angau betol aku tgk si Albert (Bird) ThongChai McIntyre nie. Jelingan manjanye & aksi mwuaks mwuaks nye, bole bikin mimpi ini malam.

Utk Ann, aku tgh pulun nie tau. Sok kalo aku lmbt bgn tido, pepaham je la k. Kalo jadi, kiter gi lar ari Ahad nie, tgk camner. Tak brani laks aku nak janji, k?

Sudah mao kol 3am, baek aku mentido. Sok kasik sambong ini kilija. OoOoh, I miss many²one so much (s0meone -sorang je, ramai jadi la many²). Cam la nasib orang single kan, sker ati je nak windu sapa, sker ati nak sayang saper, termasok la si BIRD itu. Takder sesaper nak menghalang & melarang. SEMAKIN SANGAT BAHAGIA TAU! YeeeeeeH (sebot ikot style jepon)!

*Eh, ini aku punye blog, aku punye sker lar aku mao ketek² apa. Ada aku usik ko nye kibod? Hahahaha. (sendiri paham sudey...)
Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: , , , , ,