Saturday, July 05, 2008

Lama & Baru

Munim ppl! Smlm aku tido awal, pas aku makan obat batok teros aku jatuh terkulai layu di atas tilam dan di depan tv semasa menonton citer Hellboy kat TV3. Batok aku makin la kritikal. So, akibat aku dah tido awal, aku pun bgn awal la arinie. Aku rasa aku semakin sehat, mungkin la kot.
Kesah 1: Aku campak baju dalam mesin, kemas umah sementara tgu Adam (anak murid la). Tengah aku bersantai kat sofa, tetiber aku nampak cam ada tangan kat balkoni aku. Aik, aper ke hey plak budak sebelah umah nie? Roper²nye dier nak capai klip baju aku. Kureng asam nye jiran. Padan la klip baju aku selalu berkurangan. Mementang lar balkoni kiterorang dekat, sker² dier je nak capai klip baju aku. Aku tgk je. Nak tergelak pun ada, bengang pun ada. Nak ajer aku pekik, tp alahai, setakat klip baju, apa la sangat kan? Tp wlpun takat klip baju, tak elok kan mencurik kan? Nie mencurik ke pinjam? Aku anggap la dier pinjam klip baju aku tuh. Aku tau budak tuh tgh sidai baju.
Grill Itam Rumah Aku- Grill Cekelat Rumah Sebelah

Kesah 2: Kalo hangpa perasan, nick aku kat dalam blog is alissara78. Mmg dah lama aku pakai alissara78 nie. Ekceli dari tahun 90an lagi. Akhir² 90an la. Kedian, aku ilang lenyap dari dunia maya. Tahun 2002 aku buat come back. Ewah, cam artis kan? Dan mende pertama aku buat masa itu ialah daftar nick aku kat irc webnet. Ihiks, arinie masok 6 tahun dah nick aku tuh! Hepi Besday A|is^SaRa78 (besday nick aku la..besday aku lama lg). Aku sayang betol nick aku nie tau. 6 Tahun wor. Giler ko, kalo 'drop' nick aku nie, mao tak meroyan aku. Penat tau jaga!
Jam 1.30tengahari nanti, genap la 6 tahun nick aku nie.

Kasutku Berwarna Hitam- Baru Balek Dari Bendang

Nampak kasut ku itu?? Aku pijak² yg orang yg wat aku marah kasik selet sekali lumpur segala kat muka ko..baru ko tau! Mana laks Incik Kos nie, Incik Kos... Incik Kos... tlg selamatkan saya yg tengah marah ini!

Nota Kemarahan Kuku KakiKu: Naper ek tetiber aku marah? Ada la tuh...kenot tell!
Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

11 comments:

cemut said...

iskk dekat beno la balkoni tu.hahhaha bahye la kang nanti sidai2 anak2 baju..dorang bleh curikkkkkkkkkkk..

LaDySLeepLeSS said...

rotan je tangan budak tu... mula-mula sepit.. last-last g-string ko... wakakakakaka....

Great Teacher BaniHassim said...

ye la reen...
Kalau aku nmpk, mmg aku xbersuare, aku ketuk ke, titik ke tangan dak tuh..

Berani ye nak copet sepet baju org...
Rasain!

Heartless Devilish said...

cemut: dah nak camner.. umah camnie je aku mampu sewa weh..aku wisau gak kot2 ada anak2 baju yg kena cilok..sbb biasanye aku sidai mmg dekat mana aku letak sepit tuh..

ladysleepless: ko nie kan.. bole plak terpikir gstring aku kan? aku pun sdai gstring ngan anak2 baju sekali kat area aku buh sepit itu..

gtbanihassim: aku taknak lar pekik arinie..tp sekali lagi aku tangkap..aku pegang rotan..aku rotan je...kurang asam kan? curik klip aku!

hUmmY said...

hahaahaha!

bengom gile!

sepit pon nak curik!

ko lenkali beli sepit khas utk de!

seap tarok kad ucapan!

mesti pasne de x pow lg sepit ko!

:))

Along Arman said...

patut rotan jER tangan budak tuh..
tak bEk mEncurik..
kalo nak pinjam bagitau la..
niE mEn ambik jEr..
mEncuri namanya tuh..

13may said...

oh! aku dulu...bukan takat klip baju...
periuk belanga semua 'pinjam' jiran sebelah :D

ann said...

hahaha... patut nyer ko kasik pekik jer reen.. x pun.. ko sergah..

ai nk pinjam sepit baju ker...?? mau malu seantero budak tuh... ko pun kasi muka sgt.....

CLEO said...

ko tak tarik je tgn budak tu. biar dia terkejut beruk. ajar sikit. kecik2 dah pandai nak mencurik.

erkk dia pandai kasi balek ke brg yg dia amik tu? kalo dia kasi balek bole d kategorikan pinjam arr bukan curik ahahah

takut je kalo dia tercurik segala brg2 dalaman ko hahe

Syam said...

haiyoo, baru 5 hari aku tak lawat blog kau, macam2 entri kau boh. macam roket. penat gua nk membacanya.

cikalak ko nye jiran. sengkek sgt ke spai klip baju pun nak rembat. lenkali kau letak klip baju tu siap ngn signboard 'FOR PUBLIC USE". baru dia tau

lagi satu, napa kau xckp terus ngn mamat yang kau suka tu, MR X, i fall in luv with u. kene brani siter

cheers,

syam @ http://aeropama.com

ita.itu said...

haha..jahat jiran ko..nak tergelak aku..haha