- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Happening Week

Sunday, July 20, 2008

Happening Week

Oye~ Mgu nie adalah mgu bahagia bagi aku. Sgt Bahagia wokey! Selaen drpd aku dapat aper yg aku inginkan - kursus 3 bulan, memacam aku dapat la mgu nie.

Kesah 1
Salah satu nye, dalam ari Rabu, aku jumper sorang lelaki yg penah menjadi abg angkat aku zaman aku blajo dulu. Hehehe. He is a chef in Park Royal. Nama dier Farid. Ramai orang pangey dier YEOP, pasal dier orang Manjung, Perak. Dlm idop aku, hanya sekali aku sambut Raya Puasa cam orang melayu. Abg Farid nie bawak aku balik kpg. Aku beraya ngan family dier. Tp malangnye la kan, sehari seblom raya tahun tu, aku accident. Tumit aku masok dalam rim motosikal dier, terkopak tumit kaki aku, kena jahit braper puluh jahitan ntah. Soknye aku beraya ngan kaki tempang! Hahahaha, memori dekat 10 tahun sudah tau. Pemelinya sgt baek ngan aku. Aku jumper la onyang nye, maksu nye bla bla bla. Kiranya aku jumper sumer la dan beraya sekali. Tuh la last sekali aku sambut raya puasa. Tahun² laen selalunya aku duk sesorang kat rumah time orang laen bersuka ria beraya aidilfitri. Hihihihi..

Farid- Chef Park Royal


Kesah 2
Semalam aku ngan Ann berjalan-jalan di BB. Tak plan pun. Tp dah Ann kata nak datang ambek aku then tgu buah hatinya, aku pun ikot je la kan. Jalan nye jalan, dok pikir nak makan aper dan di mana, aku terasa cam nak makan donut J-Co plak. See, Ann teros kata OK. Pas beli donut, kiter gi makan western plak. Pergh..betolnye kuat aku nie mentekedarah. Makan memacam.

Ann & Aku
Tgh Beratur Beli Donut
Aku Makan Donut
Licin Pinggan Aku Tau
Selepas kenyang mentekedarah, aku ngan Ann jalan pepusing kat BB. Buah ati Ann kata tak jadi nak datang plak. Lgpun aku rasa takyah ar dier datang, dah lewat. Sian gak buah ati Ann tuh, aku tau dier tak tido sbb maen game! Hahahaha... so..jalan punye jalan, pegi plak berurut kaki. Betolnye berpoya la aku ngan Ann nie. Aku berurut gak la. Sedap wor tido pas berurut.
Ann Layan Kena Urut

Kesah 3
Arinie ari Ahad. Aku merempit bersama kawan. Lunch kat Pandan Jaya. Makan ikan bakar wor. Sgt sedap. Aku ada janji ngan RedMummy untuk ambek tiket wayang. So, aku ngan kawan aku gi jejalan kat Leisure Mall. Beli bebarang sket, then gi test mesin urut Ogawa. Sajer je test Lengchai Ogawa. Borak sket, then duk lar kat sumer kusi urut. Perghh, sedap mengurut badan nie. Mengurut pree kan? Buruk lantak kan perangai aku kan?
After jejalan kat Leisure Mall, kiterorang gi merempit ke Taman Tenaga. Motif gi Taman Tenaga? Nie kerana aku baca satu entry RedMummy pasal komik. Omg~ Aku beli buku komik cina wokey. Aku paksa kawan aku pusing satu Taman Tenaga carik kedai komik tuh. At last jumper gak. Aku pun tapau la komik² nie untuk menjadi bahan aku membuat perlaburan di toilet nanti. Selepas, dapat komik. Aku gi skodeng swimming pool kat Cheras. Tgk schedule & tiket masok braper hengget. Then lepak kat tasik, tgk orang jogging. Kedian, baru gi Hajris. Sampai Hajris awal gak la kan, aku melantak tosai dulu. Then, RedMummy sampai bersama pemelinya. Sonoknye pasal kan, aku bole lupa pasal nak ambek gambo. Ya Ampun. Camner la aku bole luper??? Aku nye pot pet pot pet ngan Kak Red sampai aku lupa betol la. Tgk plak gelagat abg & gegirl. Aduhai, aku tgk gegirl tersentap secara live. Hiks~ So comel. Kak Red tanya aper aku menom. Hehehe, dier pelik tgk air menoman aku. Aku nie sejak dua menjak nie, dok menom milo tabur. MILO TABUR. Sedap tau. Sesembang sambil makan. Sgt sonok dapat jumper Kak Red & Her Family. Yesh~ Mekaseh Kak Red for the tiket Kuntilanak. Naper aku beriya sgt nak dapatkan tiket nie? Sbb kalo bukan kerana tiket pree nie, aku takkan dapat tgk wayang citer antu. Kekawan aku sumernye penakot! So, adanya tiket pree nie, terpaksa la salah sorang tuh kena temankan aku gi tgk wayang Kuntilanak nie. Tp takpe, kawan aku yg merempit ngan aku tadi sudi nak teman aku ngan syarat, jgn marahkan dier kalo dier gelak tgk citer antu. Bengong tol kawan aku nie la. Merancang menonton Kuntilanak dalam mgu depan selepas abes kelas & kawan aku itu offday. Tak sabarnye la nak gi menonton.

Komik Lao Fu Zhi
Komik Kegemaran Aku Dari Kecil
Tiket Kuntilanak Dari RedMummy

Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: , , , ,