Monday, April 28, 2008

Coffee Plis...Coffee Prince

Semalam seharian suntuk aku wat larian gegolek atas tilam menonton Coffee Prince ( Pinjam DVD dari Mai- Sori ek tak abes² tgk ). Aritu dah tgk, tp terluper laks kesahnye camner, so, aku tgk la balek dari mula. Miakakakaka..
Besh laks layan. Kesian kan awek yg terpaksa nyamar jadi lelaki untuk bekerja- menyara keluarga. Tabahnye la dier. Asyik kena buli je ngan The Manager ( tetiber laks aku ingat manager aku dulu- entry Januari 2006 ). Ntah camner dierorang jatuh chenta laks. Ada ke The Manager tuh dah jadi cam GAY? He regards pekerja itu sbg lelaki, tp dier jatuh chenta gak. Siap ceom tuh, comolot tau. Perghh, agaknye kalo laki betol la, nak ke dier ceom? Comel la Eun Chan tuh. Mukanye yg kecik.. comel..alahai, geram je. Tp perangai dier tomboyish betol. Asyik nak menyepak je. Aku tau ramai dah nonton citer nie, tp aku hanya sempat menonton selepas aku selesai submit keje², kertas soklan dah mark... ( keje lg penting tau- my nasi nye periuk belanga ). Start menonton dari tengahari sampai la tengah malam tadi. Then balek keje tadi, sambong nonton. Skrg rehat jap, kang sambong nonton lg ( biler agaknye nak abes? ). Kalo tak abes gak, sok sambong lg pas keje.

Team Coffee Prince
*Baju Putih- The Manager ( sgt hensem kan? )

Synopsis
The life of Go Eun Chan (Yoon Eun Hye) is not easy; she works many jobs to pay off debts and even gave up her feminine image. Choi Han Kyul (Gong Yoo) is the heir of a big food company, but his grandmother wants him to settle down, so she arranged many dates for him. After Eun Chan bumped into Han Kyul and was mistaken for a boy, Han Kyul decided to hire Eun Chan to be his gay lover in order to avoid the arranged dates. Desperately in need of money, Eun Chan had no choice but to accept. Han Kyul's grandmother also made Han Kyul in charge of a filthy coffee shop in danger of being bankrupt. Eun Chan begged to work at the coffee shop, and not long after, feelings start to spark, except, how would Han Kyul accept his "homosexuality"?

Anjing dalam Coffee Prince
*Teringin nak ada seekor anjing comel camnie...

Gong Yoo as Choi Han Kyul ( The Manager )

Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

10 comments:

hUmmY said...

hahahahaha!

aku suke abes ngan manager de tu!

adoii~

ensem!

:))

aku nengok cite ne x abes!

sbb mase memule cite ne kua..

subtitle de mepek btol!

nyampah aku!

tp aku tataola skang da ok lom!

nnt nak cek!

Wiween @ Awin said...

kekeke kite da beli cite ni lama kak reen tp x tgk2 lagik.sib baik kak reen kasik jln citer.hehehe tp sgt kiut lah si gong yoo itu! huwaaaa jth chenta rasanya.;p

matamerah said...

Waaaa... Hensem dia macam saya jugak. :P

.::WaNiE::. said...

suke suke suke tengok citer nih

tengok sampai abis sweeett..sbenarnya suke tgk the manager tu:P

Ann said...

br tgk episod satu kat sini.....
http://www.mysoju.com/the-1st-shop-of-coffee-prince/


best citer ni....
dah tgk ker cite ...
100 Days With Mr Arrogant

Best gak citer ni....

cepotet said...

cite ni memang beshhhhhh! aritu wat marathon ngan ex-osmet. layan je.

kakak dah ok kah?

LaDySLeepLeSS said...

Hehehe... blom habis tengok.. ending dia cam tak best jer... tu malas plak nak habiskan.... :)Aku kasik kawan aku tgk dulu dvd aku tu...

menteil said...

err...
aku sebenanyer suka gak tgk citer camnie..

bak pinjam dvd..
hehe..

tinker said...

best ke..
hero hensem..
ehehehehe..

Laura said...

wah.....ko minat cita korea duhal. aku pun...hee hee.

best ka cita ya?