- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Online Pun Jadilah

Thursday, April 17, 2008

Online Pun Jadilah

Memandangkan keje² yg penting sudah siap. Aku kembali bersuka ria di alam maya. Sgt ringan paler utak ini. Big Mama cuti dari ari senin sampai selasa. Semalam dier kembali bertugas, tp sejam pastu dier kuar balek gi meeting. Rasa macam di surga sajer when she was not around. Pi keje pun sonok. Not only aku yg kata gitu, but most of my colleagues said so. Tidak berada di dalam keadaan yg ketakotan. Kesian kan kiterorang, bekerja di dalam perasaan tertekan. Bukan nye kiterorang takot sgt ngan big mama, tp pe'el dier yg agak emo, pastu asyik nak tiaw kiterorang je. Ader je mende yg kiterorang buat tak betol pada mata dier. Arinie dier ader, tp aku tak bertembong ngan dier. Aku tgk dier dari jauh je. Takot ar ngan big mama. Harharhar. Apersal ntah, aku pun tatau. Bukan takot, tp MALAS!
Arinie sgt bz. Aku kejenye mengetip kertas soklan. Balek tepat jam 1.10petang. Sampai umah, aku mandi, then TIDO! Dah beberapa petang aku asyik mentido je. Utak penat. Bangun around 5pm, aku nonton citer BELLA.
Mlm kang aku nak maen menatang yg kat dalam gambo di atas. Online pun jadilah. Miakakakaka....
Sejak dua menjak nie, aku sudah ilang idea mao ketek² kat blog nie. Selalu singgah blog orang laen je untuk baca & komen. Kemanakah ilangnye idea aku tuh? Aku takot ar nak wat entry skrg. Takot takot...takot....kweowkewoekwoewkwoe~Lgpun aku dah nuthin much to tell oso.. I prefer to leave it UNSPOKEN / UNWRITTEN. Biarlah rahsia, menjadi isi dalam hati yang lara. Biarlah masa yang merawat hati ini. Rindu, sudah pasti, tipu lah kalo nak kata hati aku tak rindu, kan kan kan? Ya Tuhan, tabahkan hati umat mu yang kerdil ini.

God, Grant Me The Serenity To Accept The Things I Cannot Change,
Courage The Things I Can. And Wisdom To Know The Difference.

Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: ,