Wednesday, April 02, 2008

Rahsia Punggung @ Montot

Punggung dan paha merupakan pusat segala pergerakan badan. Ia menentukan cara kita bergerak memajukan diri kita dalam kehidupan.Terdapat 5 bentuk punggung dan paha iaitu seimbang,bulat, rata,besar dan tinggi.. Yang mana satu anda??

1. Seimbang
Paha dan punggungnya seimbang.Tidak terlalu besar.Tidak terlalu kecil.
Tidak terlalu bulat. Tidak terlalu rata.. Pemiliknya dikatakan seorang yang tenang dan pemurah.Bakal ibu dan bapa yang baik. Seorang ibu yang sangat penyayang.Seorang bapa yang jelas pemikiran ke mana hala tuju keluarganya dan sangat berjaya dalam kerjayanya. Perjalanan hidup teratur tanpa banyak masalah dan stabil.

2. Bulat
Individu yang mempunyai punggung yang bulat adalah seseorang yang berjiwa kental, idealistik,periang, sentiasa bersemangat, pandai mengawal
perbelanjaan, suka bersosial dan boleh bergaul dengan sesiapa sahaja. Kuat mengharungi segala cabaran hidup sama ada cabaran yang baik atau yang buruk.

3. Tinggi
Punggung tinggi ke atas. Orang ini dikatakan mempunyai daya s**s yang sangat tinggi. Sangat disukai ramai. Tidak kisah dengan kata-kata negatif orang lain. Hatinya tidak mudah sensitif dengan kata-kata yang diluahkan orang lain. Suka berseronok. Orang ini suka membuat sesuatu mengikut hati dan perasaan bukan fikiran menyebabkannya sukar mendapat status tinggi dalam masyarakat.

4. Besar
Pemilik punggung besar dan paha besar seorang yang romantik. Subur. Sihat.Penuh rasa cinta. Sanggup melakukan apa sahaja demi mencapai cita-cita. Ceria,pemurah dan bijak menguruskan kewangan.. Baginya tidak ada yangmustahil. Segalanya boleh diatasi. Jenis okay no problem. Sentiasamengukur kejayaan diri dengan jumlah harta dan wang yang mampu dikumpulkan.

5. Rata
Punggungnya rata atau hampir samarata dengan badan. Ia melambangkan empunya diri yang lurus, bijak dan terlalu idealistik. Tidak pandai mencari peluang berniaga. Jikaperempuan, ia dikatakan tidak subur dan tidak mempunyai anak lebih dari satu. Tidak mempunyai perancangan masa depan yang jelas. Terlalu berserah kepada keadaan tanpa ada insiatif untuk memajukan diri.


Aku tatau plak aku nye yg macam mana... korangnye yg mana ar? Muekekeke...

credit to bidayuh.info (gothness)
Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

11 comments:

Witty Angel said...

Alamak..tidakkkkkkkk...kene membesarkan bontot niii..hahahaha

.::WaNiE::. said...

aku no 1 lakiku no 2

haihhh

CLEO said...

waduhh waduhhh bontot aku sah2 laa yg ke5. uwaaaa punkoq aku memang rata dan flat mcm jalan raya..

anda ada cara mcm mana nak buat punkoq seperti Jlo or Beyonce? ahaha

Misha_mi said...

buntut aku besar la reen..
cemana nak kecikkan..

tp kalo kecikkan plak..
jd tk seimbang plak..

cemana eh?

menteil said...

ponggong besa romaintik siot...
haha...

yang penting, subur... hehe..

Witty Angel said...

kalau nak membesarkan bontot ade org bagi tips flex the knee few times everyday..menjadi gak la sket2..hehehe

ita.itu said...

haha..i malu nk ckp i punye yg mana..haha

lindosh said...

huwaa cerita montot laa haha ai loikee! haahaha

tapi tatau montot kategori mana neh.. hurmm org2 kelilingg je yg boleh kasi pandangan jenis yg manaa hihihih

Laura said...

cam ne mok tauk bontot besar ka sik? aku x tauk bontot aku tok besar ka sik. wahahahaha...

hUmmY said...

hahahahaha!

bontot aku cane eh?

*posing maut dpan cermin!

:))

Musafir Jalanan said...

kalau mau kecikkan, senang je, kasi sedut lemak2 kat situ, sedut jgn tak sedut, hihi.... kalau nk kasi besar, kasi cium kat situ 2kali sehari menurut teori tingtong, haha :P tips2 kehidupan