- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Blogger & TV 3

Wednesday, April 09, 2008

Blogger & TV 3

Aku masih baru bertapak di dunia blog ini...baru tak baru la...tp dah 2 tahun gak lar blog aku nie kan. Dulu² aku buat blog ini sajer sker²..tmpt aku lepas geram. Aku belajar buat blog dari Udin @ Oron... kerana pengaruh gf beliau si Mai. Aku tatau pun dulu ada mende alah yg bernama blog ini. Masa kecik² aku ada la buku catatan harian yg bernama diari. Tp disebabkan mummy aku sker curik baca diari aku, aku benti tulis diari. Diari itu kan sepatutnya jadi hak persendirian, tp aku tatau naper mummy aku sker curik baca. Pastu mula perli aku. Ye la, dier takot aku berchenta sebenarnya, ambek mummy, mummy tak kasik saya berchenta zaman blajo, kan sampai skrg anak mummy nie takder boipren. Miakakakaka...
Sejak aku ada blog pada tahun 2006, aku sker apdet blog aku ngan ektibiti menarek yg aku buat atau yg berlaku di dalam kehidupan aku. Tp aku hanya menceritakan 40% sajer la. Lg 60% itu tetap remain P&C la kan. Takkan la aku nak citer abes, malu la ai tau. Mungkin aku byk berkias dulu², even skrg pun aku berkias juge. Aku nie certain things tak reti nak citer direct². Se-laser laser aku, aku takot juge sebenarnya. Dan maybe juge la aku nie agak secretive, pendiam dan pendendam.
Dari blog juge aku blajo tentang kehidupan. Aku baca blog orang laen utk blajo. Blajo sampai ke mati orang kata. Aku baca segala isu, politik, chenta, kebahagiaan, kemusnahan..bla bla bla. Ada yang bahagia, ada yang merana...segala rojak ada.
Aku juge mengenali beberapa rakan bloggers yg aku jadikan mereka kawan dalam kehidupan realiti aku. Ada 2 orang je sebenarnye kot yg aku kenal dari blog, ke chat then jumper pes tu pes (face to face la). Hehehehe....yg lelaen tuh masih lg rakan bloggers je. Aku pemalu ar... takot nak jumper orang.
Alkisahnye gini la, semalam seperti biasa aku akan gi lelompat ke blogs bloggers laen. Salah satu blog kewajipan singgahan aku adalah blog RedMummy. Aku sker baca blog dier sbb dier byk apdet, yg lelaen tuh aku bukan tak baca...tp apdetnye cam cemut.. aku pasti kalo aku ke RedMummy, mesti ader citer baru, harus aku gi jenguk. So, korang yg nak aku gi jenguk blog korang ari² nie, sila la apdet ari² ek...miakakakakaka....
Sok, RedMummy akan muncul di Tv 3 jam 11pagi. Mari Mari... kiter tgk Tv 3. Aku akan paksa Fik kasik pinjam hanpon dier yg ada tv itu. Bole la lelayan......mmg aku tgu pun rancangan ini tau. Hish..tak sabarnye....Jangan Lupa... Khamis (Esok) Jam 11 pagi

RedMummy Sedang Bersiap Sedia Untuk 'Ditembak' oleh camera..

RedMummy Wif The Family, Incik Sirman, Abang & Gegirl
Sila Layari blog RedMummy

http://redmummy.com

*Credit to RedMummy Dot Com for the pictures..nak pi keje dah nie...sempat wat entry tau! Awalnye aku bangun.....
Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: ,