Sunday, April 20, 2008

Bukan Kes Penderaan

Aku suh atas kusi, takmao. Dierorang bole duduk kejap je. So, aku suh je lar wat keje kat maner dierorang selesa. Ye la, semalam dierorang dah gi kem solat bestari. Arinie laks ada tusyen. Full swing 7 hari seminggu dierorang blajo. Penat la kot. Aku tak halang cara mana pun dierorang nak blajo.Tertiarap, tertonggeng... apa saja la. Janji keje siap. Mgu depan mgu ujian. Nie aku kasik test. Abes satu umah aku nie dieorang tawaf. Bilik² jer dierorang tak masok.

Meniarap bole tak cicer? Pinjam bantal ek

Atas sofa laks. Beshnye...

15 minit kemudian

Dier dah pelok bantal. Mengiring dahhh

Dier dah meniarap atas lantai simen dekat pintu.

Penat la aku suh duk atas kusi. Bosan agaknye kena tusyen ari Ahad. Cicer pun takmao dek. Tp mak korang yg nak korang blajo wlpun ari Ahad. Mgu depan kan nak ujian, kalo duk umah mesti dok maen game. Padan muka korang! Padan muka cicer gak. Takbole rehat.

Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

14 comments:

menteil said...

cara biasa aku gunakan..
pic no 1..
hehe..

sungguh nikmat study cam tu..
huhu

qibs said...

ehehe saya tatau apa itu study...saya tak pernah buat camtu..saya tak belajar tinggi....sebab saya tak minat belajar...disebalik saya tidak minat belajar...saya berjaya minat benda lain..

Wiween @ Awin said...

bebudak tuisyen ek kak reen.heheh

lindosh said...

suka sangat kalo membaca ke menulis cara camtu.. tapi tak lama laa sbb lepas 10 menet akan jadik cam gambo ketiga tu haahha

Heartless Devilish said...

menteil: cara nomot 1 tuh bole bikin aku sesak napas...

qibs: elelele awak nie.. tak minat lar sgt...

wiween: aah..dak tusyen..

lindosh: persal sumer orang sker meniarap ek?

tinker said...

eheheheh...
mencabar sungguh jd cicer..
aksi2 ni tidak boleh ditiru oleh adek2 yg lain ye..
eheheheh...
its sunday...

hUmmY said...

aku kalo stadi..

kompem gaye no 3!

tedo itu nikmat!

nmpk educated oke kalo tedo gtu!

:))

Witty Angel said...

hehhe..saye suke studooo..(study+tdo)..hahaha

ita.itu said...

kah.kah.kah..lama2 sume tido..haha

ArELeEz said...

aku xbley apply sume position bebdk tu kalo study coz nnti kepala pening. sdhnye aku tdo trus! hahaha..
m'cabar gak jd teacher nie, ek?! mcm2 peel bebdk yg bley wat kite pening.

Heartless Devilish said...

tinker: mmg mencabar lar..penat suh dierorang nie dok atas kusi..macam lar umah aku takder kusi plak

hummy: byk lar ko nye educated kalo baring tido gitu ngan buku..hahahaha

witty angel: ko nie..jgn wat style gitu masa study..tak manis tau..hehehe

ita.itu: sket jam lg nak tido lar tuh.. seb baek aku pegang rotan..

areleez: cabar tak mencabar lar.. jadi ticer lg senang jadi isteri.. jadi isteri lg mencabar lar rasanye..kweowkewoewkweow~

matamerah said...

Ok apa buat tusyen macam gini. Boleh dah tu reen buat iklan gantung kat luar rumah..Iklan reen buat ayat mcm ni " Di sini ada kelas tusyen sambil meniarap" wkakakakakaka..Jimat kos apa. :))

m@m@ m1mi3 said...

hahaha cam slalu aku praktikkan jek.. hehehhe

lindosh said...

hehe sila hapdett