- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Jammed

Thursday, May 01, 2008

Jammed

Beberapa mgu yg lepas, aku dan kekawan aku lepak seperti biasa di ujung mgu di Dagang Avenue. Dalam kebengongan sumer, kiterorang cuba memikir bagaimana hendak mengatasi masalah negara, salah satunya, camner nak mengatasi kesesakan lalulintas terutamanya di bandar² beso seperti KL ini.
Setelah diselidiki..kami berasa adalah patut jika kita mencipta sebuah alat seperti yg ada di dalam katun DORAEMON. Senang kiter nanti. Buh dalam bag, bila nak bergerak, kiter pasang kat paler, then terbang. Hahahahaha...Mari kekawan, kiter terbang.


Doraemon & Fwens

Kedua, buat pintu dengan penjaganya, TELEPORTER. Untuk pengguna yang hendak menggunakannya, cuma perlu membayar tiket (cam tiket LRT la). Kedian, kami yang melantik Kokojumbo sebagai penjaga pintu teleport itu, akan key-in data pengguna, destinasi. Dan pengguna itu bole melalui pintu tersebut dan teros sampai ke destinasi yang diingini dalam sekelip mata, tak sampai seminit pun. Canggih kan? Itu adalah pintu teleport la, seperti terdapat di dalam dunia games. Kaya KokoJumbo selepas itu, mesti sumer orang hendak menggunakan perkhidmatan tersebot. Tp satu kelemahannya, bagaimana kalo ada orang ingin melakukan jenayah perang? Itu pun kami fikir juga. Atau kami yang ingin menakluki negara laen? Bawak bom, pastu key in destinasi, pintu terbuka, campak je bom. Wow!!!! Sgt hebat!! Takpun nak jumper Presiden US ke, key in White House, gedebuk, sampai kat White House. Tp, bayarannya utk orang laen mesti la mahal. Utk ahli², pree ajer la kan. Miakakakakaka...

Teleport... besh kan?

Agak², ada tak orang nak cipta 2 mende di atas itu? Sudah tentu kemajuan teknologi yg ada tidak menjadi mustahil. Kami sungguh bosan ngan traffic jammed yg ada. Kesian dierorang, nak datang umah aku pun dari 15mins bole jadi 30mins. Gegara jammed itu.

Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: ,