- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Asoh OoO Asoh

Friday, January 25, 2008

Asoh OoO Asoh

Penat~ Tuhan je yg tau betapa badmood nye arinie aku kat tmpt keje. Aku tau la semalam aku mc..mc dari spetal kerajaan lg tau... tp dah naper mesti ader orang yg dengki²? Aku tak paham tol kerenah manusia ni. Aku nie bertahun menahan sakit gg..baru la semalam aku jejak kaki aku ke Jabatan Bedah Mulut tuh balik...and yet..some ppl tak puas ati krn semalam aku tak keje? Bodo piang nye manusia..macam la aku nie nak sgt mc semalam. Tak perlu la tanya aku ‘aik..arinie nampak ok plak?’

Arghhhhhhh…geram! Nak nak plak ASOH sekor tuh bikin panas ati. Taek kubo la.. blwek blwek blwek…menci…Aku pi tmpt duduk aku pepagi tadi..aku tgk ader satu note atas meja. Panjang lebar note itu. Udahla tulisannye aku susah nak baca.. aku tgk.. ye ye..aku terlupa nak isi maklumat bebudak aku dalam buku itu.. then pung pang pung pang.. dah nak balek... loceng bunyi je..aku angkat beg.. masok opis..nak sign out!

Pstt pstt… bos pangey aku masok bilik plak. Ar ar..dah naper plak makcik sorang nie pangey aku. Aku pun masok, then dier tanya aku sakit aper semalam. Aku explain.. and she wish me luck for the next appointment. Tp dier memberitahu aku satu berita yg agak kurang besh. ASOH bilik sebelah dier komplen pasal aku. Dikatanye aku tak buat keje aku. Aku mula la hangen… keje aper lagi aku tak buat nie??!!! Byk songeh plak ASOH nie. Nak ajer aku pangey dier masok bilik bos..then aku nak tanya dier depan² bos. Ya ya ya..kebetolan dier lalu, so aku pun pangey ngan selambernye.. aku tanya per masalah dier sampai perlu ngadu kat bos besar… keje aper yg aku tak buat itu. Dier kata aku tak kasik minit mesyurat. Aik..setahu aku..Isnin lepas aku bagi by hand kat dier. Dier nafikan..dier kata aku tak bagi. Ok Ok..kata aku tak kasik ek..takper..aku pun ambek file dalam beg..aku bagi lg satu copy kat dier..depan big bos! Hambek ko… takbole ke nak mintak ngan aku..kalo dah kata aku tak buat keje tuh? Perlu ke ko nak repot kat big bos??? Hah hah..awat nak rosakkan nama aku? Then big bos aku senyum je… dier pun cakap ngan ASOH itu..
‘I pun terkejut gak U kata Cik Reen tak buat keje..coz selalunye keje dier ..dier tak luper’
See see… big bos kenal aku camner la…. Nak gi burukkan aku..silap orang la kan..
Then.. sblom nie ASOH ader suruh aku buat keje dier… tak penah aku merungut.. aku dengan rela hatinye membawa balik keje² beliau itu..walaupun aku nie hanyalah setiausaha yg tukang catit minit mesyuarat si ASOH ini…time tuh gak la aku menyuarakan something kat bos selepas ASOH itu kuar bilik..
‘Puan…ASOH tuh asyik suruh saya buat keje dier.. memacam keje.. jadual la..itu la.. surat la...bla bla bla..saya kan setiausaha tukang catit minit je..kalo saya yg buat sumer keje dier tuh..baek saya yg duduk di kusi dier tuh..kan kan?’
Hahahahaha..aku jadi jahat plak. Bos aku gelak je. Dier tau aku tgh badmood. Sekali aku tercakap plak something yg tak elok..
‘Puan..saya nak pindah ar’
Terkejot lg bos aku.
‘Nie bebetolnye marah nie? Takpe…u pegi operate gg u dulu..nanti pas operate..ok la tuh’
Huh.. makcik nie..bley wat lawak laks.. warghhh…aku pun say bye bye kat bos.. sambil wat flying kiss… then aku say bye bye kat sumer yg ada dalam pejabat.. aku menapak kuar....BALIK… gegolek kat umah lg besh…drpd aku dok terkenang ASOH itu…blwekkkk.. menci..

*Fik..Mus.. Bad..Korang jgn nak memandai gi repot kat ASOH tuh plak..aku tau korang baca blog aku nie...blwek blwek blwek... nanti aku banjer makan cekodok pisang eh..

Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: