- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Esaimen Siap!

Saturday, October 11, 2008

Esaimen Siap!

Lega. Bole Baring Ikot Suka.
Pakai Sunglasses Sbb Mata Cam Mata Panda.. Berhari Tak Tido
*Gambar Hiasan Saje

Semalam adalah hari penghantaran esaimen² ku. Sumer deadline nye on the same date. Wlpun esaimen² tuh dah dapat dari bulan Ogos tuh hari, tp aku mmg minah last minit. Aku hanya start pulun masa cuti Raya yg lalu. Seb baek la bahan² yang diperlukan aku dah carik & print awal. Tgu nak karang & olah ajer lar. Namun, byk betol rintangan yang terpaksa aku lalui. Salah satunya, aku tak paham camner nak olah ayat dalam BM yg cantek. Muekekeke. Seb baek ada kekawan yg sudi mengedit sentence structures. Selesai sudah satu event beso-esaimen. Tgu final exam plak ye. Ringan sket paler utak aku. Aku bole tido ngan nyenyak. Few nites gak aku tetido kat ruang tamu & buku², kertas². Tido pun just abt few hours je. Tak sampai 2 jam setiap hari sejak ari Isnin. Padan muka aku. Pastu gi kelas cam zombie, mata kedip². Jasadku je dalam kelas, soul aku ntah ke mana. Sape suh sker wat esaimen last minit? (jawab dalam hati- abes aku nye style belajar mmg gitu, dari dulu lg aku sker wat last minit, janji aku tak kelam kabut cam sesetengah orang tuh) Hahahaha, terok nye lar perangai aku nie kan. Takpe, janji siap ngan jayanya dan hasilnya berkualiti. Kalo siap awal², hasilnya cam 'sampah' pun tak guna gak! Ye ke hasil aku berkualiti? For all English papers aku, aku bole konpomkan berkualiti. Tp esaimen² yg dalam BM tuh, tak brani plak la aku nak kata berkualiti sgt kan, nak² la esaimen Statistic aku tuh weh! Mulai arinie, aku bole berpoya-poya sekejap. Seminggu tau aku idop dalam dunia buku². Welcome Back To Life, Cik Reen! Hoye Hoye Hoye... mari kita bersuka ria utk beberapa hari!
Mintak maap la kekawan sbb lama betol blog aku nie bersawang. Drpd aku berkarangan dalam blog nie, lagi afdal kan aku wat esaimen² aku. Esaimen² aku nye ayat pun lebey kurang jadi cam ayat dlm blog nie. Pastu ada la kekawan yg gelakkan ayat aku tuh sumer. Ampes. Tp aper² aku sgt berterima kasih kpd mereka yg telah menolong aku utk menyiapkan tugasan² itu. Cik Mai siap datang mentido kat umah aku tuh sbb nak tlg buatkan statistic. Aku penin, dier pun penin. Last² dedua membongkang selepas makan ja-jan yg beraneka jenis. Start mlm nie atau besok atau lusa, aku bole la meronda di blog² anda. Tgu komen² aku tau!


Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: , ,