- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Genting Highland- Part 2

Tuesday, April 04, 2006

Genting Highland- Part 2

Meh aku sambong laks citer kat Genting arituh ek. Terlupa laks nak sambong...bukan pe...kesebokan melanda...

Jejalan nak ke Theme Park Hotel dari Apartment Ria memang memenatkan. Naik bukit tuh, aduh la, apersal laks kena naik jalan kaki, dah la jauh, bukit, sejOk laks tuh. Nie bebetol mencabar stamina badan aku nie. Jalan sambil berpimpin tangan. Pergh, giler la, sempot aku. Aku toleh ke belakang, aiseh, si Chuwen & Elboone jauh nuuuuu.... ketinggalan. Sian laks aku tgk dierorang dua nie. Tatau la braper kali dierorang nie nak benti rehat. Sesampai je kat tmpt pertemuan, kiterorang ambek napas panjang. Nak tunggu geng² Tun Deng plak terasa lambat sangat. Lemau jer rasa, amende la dierorang tuh buat dalam bilik. Aku call berkali kali, kata kejap je, mereka turun. Turun la sangat. Aku siap tawaf lobby hotel lagi. Agaknye ader kot dalam 30mins, baru la dierorang nie turun. Kiterorang pi kat First World, carik port lepak untuk makan. Aku dan musyuk aku laks sebok mencari ATM mesin, aku terlupa nak kuarkan duit. Takkan nak makan kedai mamak pakai credit card kot ek. Korang pun agak² ler. Pusing² nye pusing, hah....jumper pun mesin Maybank. Aku cucuk, jolok, tekan², picit, maka tak lama kedian, kuar la ia. Aku call lagi dierorang, maner kedai ler dierorang nie lepak. Dierorang kata, lepak kat kedai mamak. Sebelah ngan Kedai Mee Only Mee. Aku dapat laks panggilan dari member aku yg ader kat Muar, katanye ader orang pakai nick aku. Aiikk....camner laks tuh, aku nie kat Genting, biler masa laks aku online. PC aku pun aku katop. Maner lar tau, sepanjang kepergianku, sekali ribut petir, kilat sambung menyambung. Kang naya je CPU aku kena panah lagi, disambar petir durjana, fuhh.... bankrap aku. So, aku pun suruh la member aku tolong usha. Wisau gak aku kalo nick aku tuh ader orang terpakai. Aku call Udin, maner laks dierorang nie. Udin & Joi katanye datang. Tapi sesat. Ceh, wat penat aku je call. Dierorang dah ader kat kedai mamak rupernye. Aku dan musyuk ku jalan ke kedai mamak. Uik, sumer dah ader. Sumer dah abes makan pun. Tgh lelepak isap okok. Aku yg tgh kelaparan, teros beratur, nak ambik makanan. Aku tgk senarai harga, perghhh....mak datuk, giler bapak mahal. Ye la, dah namanye Genting, tmpt hiburan, jauh nu di atas bukit, kos mesti la mahal ek. Aku ambek lauk 3 jenis, musyuk aku pun ambek lauk 2-3 jenis, menom utk 2 orang, Harga cecah RM50. Aku tepok dahi. Seb baek la bab makan, kalo tak mmg aku bebel. Pas makan, kiterorang tatau aper plan seterusnya. Tapi yang pasti, aku nak main indoor games. Along a.k.a Kokojumbo selaku ketua rombongan, membawa kami ke destinasi idaman. Tapi aku masih nak jejalan lagi. Aku, musyuk aku, Chuwen & Elboone pi jejalan, shopping or window shopping je la. Chuwen sempat beli UNO (bukan eno weh..nie mainan UNO) kat Kedai Toy's Us.Sekali, ader laks adengan² bengong. Ader plak aku diacu senapang mainan. Pas membeli barang mainan, kiterorang pun menuju ke games arcade. Musyuk ku pi beli card. Aku ngan dier, ronda² mencarik games yg bole digodek. Aku pun beli gak card secara sesenyap. Hihihihihi... aku minat main games yg dapat hadiah nie. Can Win Lose Or Draw, spinning spinning gitu la. 'Saya Putau Abang Halim~!" Roda Impian la, apa lagi. Aku skodeng musyuk aku, uik...dier putau wat kali pertama, dah dapat hadiah. Teros la musyuk aku kasik anak patung tuh kat aku. Rezeki katanya. Aku pegang la anak patung tuh, aku pun pi la putau. Putau memula, dapat points je. Aku ngan musyuk aku giler main roda impian. Datang laks geng geng Tun Deng. Wah...sumer teruja sbb aku ngan musyuk aku dapat hadiah. Apa lagi...... sumer try nak putau la~!!!!! Nie salah satu adegan, di mana dierorang nie geram nak kasik token tuh jatuh. Sumer kerumun satu mesin. Gelek bang...gelek...goyang sket mesin slot tuh, kasik jatuh token tuh. Jangan sampai kasik bunyi mesin tuh udah. Kang kiter kena halau laks. Bikin malu kompeni je.






Putau nye putau, nie je la hadiah aku dapat pun. Huhuhuhu...

Pas main games, memasing dah kepenatan. Sumer nak berasap. Sumer dah kesejOkan. Dah rata² kiterorang nie isap rokok. Gi la carik port isap rokok. Yang paling kelakar laks, aiseh, ader pose paling besh. Cam penjenayah pun ader. Banyak² pose...yang nie la paling natural.

Nie la dier, Tuna & Bob serta Chuwen. Tatau la naper terselitnye aksi² camnie. Aku sampai arinie pikir gak, apa kena ngan dierorang nie.

Pastuh, kiterorang nak ambek gambo pose paling besh. Ada satu port kat luar tadi tuh, cam besh jer. Ada batu beso~! Bole wat posing maut. Nie la antara posing² kiterorang.

Muekekekekeke.... Cute kan?? Nie la rakan² hankypanky yg sker posing memacam. Segala posing ader la. Pas ambek gambo nie, kiterorang menuju ke bilik Tuna. Katanye ader games. Apa lagi, konpom main games UNO tadi tuh. Memasing dah get ready. Sumer berdebar. Ader yang baring atas katil ...hah...camnie hah....

Joi & Along sedang baring sambil berangan. Nie la gelagat dierorang yg sebok main UNO. Aku hanya sbg pemerhati bebas. Denda utk orang yg jatuhkan UNO tuh, hah...kena bukak baju. Tau tak saper yang kena...mari mari mari...kiter tgk saper yang kena..... tuh dier.... bob yang kena~!

Fewwiitt...seksinye Bob. Nie Joi dari tadi gak, asyik baring. Dier nie agaknye dah tetido kot. senyap je. Dipegangnye remote tv, tak kasik orang laen usik. Dier konker tv sesorang.

Memandang salah sorang ahli kurang sehat pada malam itu, iaitu Udin, dier saket paler, migraine lagi. Kiterorang terpaksa beransur pulang ke apartment. Kesian dier, dah lar tgh saket paler, kiterorang laks terpekik pekik dalam bilik. Dah la bilik tuh sempit yang amat...aku laks naek rimas. Bukan aper, takbole nak wat larian ler dalam bilik dierorang nie. Aku pun penat, ngantuk..tapi takkan aku nak baring sebelah Joi. Aper giler, kang aku kena sepok laks ngan musyuk aku....ek sayang?? Hihihihihi...jangan carik nahas....

Di apartment ria laks, dierorang sambong main games terop. Memacam games tol dierorang nie. Agaknye dierorang nie taknak tido kot. Aku dah geguling dalam bilik. Pakai stoking, pakai sweater, baring dediam dalam selimut. Aze nak mandi laks memalam. Tun Deng & the associates laks main daun terop tadi. Si Chuwen dah lama terlena. Chuwen mengalami kesejokan, tuh la...aku dah kata...saper suruh ko mandi lelama siang tadi?? Kan ko dah kejOng memalam. Cuber cam aku, tak mandi pun...miakakakakakakakaka.. (musyuk nye aku).

Tetiber....kuar satu jelmaan....maaakkkkkkkkkkkkkk......antu bungkus kuar dari bilik. Seb baek masa tuh aku dah dalam bilik. Terkejot gak la aku, tetiber tgk ader satu lembaga berselubung lalu depan bilik aku...aku dah kecot perot gak ler....aku dah sedia maklum...apartment ria nie camner keadaannye. Chaiit...si Chuwen kuar dari bilik. Berselubung ngan selimut. Wat terkejot aku je. Pas dierorang nie abes main, agaknye kepenatan, sumer pun baring. Nak tido la tuh... nie ar salah satu aksi orang yg tgh ambek mood nak lelapkan mata....

(edisi seterosnya...akan disambongkan.....tgu laks part 3 la ek...)