- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: A Short Vacation

Sunday, February 01, 2009

A Short Vacation

Yuhuu... Selamat Hari Wilayah Utk Sumer Warga Wilayah Persekutuan. Aku sudah kembali dari bercuti. Yeah, last Wednesday aku telah ke sesuatu tempat berseorangan dengan jayanya. Kagum plak aku ngan diri aku nie tau.. sbb aku berjaya menaiki bas express tanpa sebarang kejadian yg tidak diingini - contohnya aku nak rasa terkencing sgt, pastu mintak bas drebar benti kat R&R. Aku mentido sepanjang jalan gegara 'kepeningan' aku lom abes sempena open house Aunty @ Mrs. X mlm sblom tuh. Sungguh bahagia rasanye bila bole tido tanpa sebarang mimpi buruk... rasa hanyuttttt.... di awangan je.
To A place that I Miss So Much. Last aku pegi ke tmpt itu, tahun braper ntah.. abt few years back lar, aku ngan ExHosmet-ku, Ita & Ficky bole bawak kete meronda, main redah je tgk signboard kat highway, janji sampai. Memacam tragedi masa tuh... biler tingat balik mmg nak gelak.
Neway, aku sebenarnye nak citer pasal aku jumper sorang kawan lama, Asri @ Sri. A good friend who was always being there for me (on the phone & chat) whenever I need him. Last dier kontek aku, aku kontek dier... tahun lepas. Dekat setahun seh tak kontek, tetiber aku terpacul nak jumper dier. Kiterorang mmg camtu pun, time rasa nak kontek, kontek lar. Kalo dier senyap, aku pun senyap. Kalo dier call, aku jawab. Time aku susah ati, aku call dier. Tp takder lar nak kata time aku senang ati, aku tak ingat dier kan? Ingat gak lar, cuma aku tak sker menganggu. Dulu² aku mmg sker mengadu kat dier ttg segala masalah perchentaan. & masalah pc. Pc kong ke, harddisk crashed ke, nak lagu² ke, aku akan cari dier. Serabut je aku call dier sampai kering air mata. Huhuhu, dier sorang pendengar yg baek. Petang tuh, I called him, he didn't answered my call. Aku pelik, persal plak mamat nie tak angkat call aku, nie aku dah lar nak gi jumper dier, dier bole tarak plak. So, aku call kawan yg lg sorang, Piah. Yesh... dapat. Terkejot la mamat itu biler aku kata aku ada di kawasan jajahan mereka. Tanya aku naek aper, aku kata naek bas. Lg lar mamat tuh terkejot.. siap tanya aku ok ke tidak (orang terkejot biler aku kata aku naik bas express). Then, aku bertanyakan lar ttg Asri. Dier kata dier tgh on the way nak gi kat tmpt kawan itu. Hah..bagos..aku suh dier pesan kat kawan lg sorang itu supaya tgu aku.. I'M COMING!!!!!

Warna Warni Kehidupan
Life Is Colourful To Make Our Life Wonderful

Sesampai aku gi situ, aku jumper kawan lama, Incik Asri @ SirPsycho. He was a dj in Myradio (radio internet) beberapa tahun yg lalu. I got to know him from #myradio. Aku ingatkan Piah ada sekali, roper²nye dier sudah ilang pegi ke rumah kawan. Chait Piah nie, aku ye ye suh dier tgu...dier bole blah plak. Aku dah lama tak jejak kaki ke cc @ CyberCafe, windu plak kat cc tersebot. Hiks... Aku diajak maen carom. Hahahaha.. tak penah dlm idop aku nie nak maen carom, tetiber Asri @ Sri (aku pangey dier Sri je) ajak lawan maen carom. Jadah!!! Konpom lar aku kena benam!!! Sampai sakit lar jari aku jentik buah carom. Tgh² aku 'menjentik' biji carom bengung itu.. ramai plak bebudak menyaksikan 'perlawanan' antara CikReen & Abg Sri nie. Haiyaa... bebudak tuh gelakkan aku sbb aku tak reti sgt 'jentik'. Abes buah² ku 'ditanam' oleh Sri. Huwarghhh... 3 games maen..tiga² games aku kalah terok!! Aku protess...takmaoo main dah! Aku suh bebudak tuh plak maen. Fuhyoo..bebudak tuh mmg hebat lar 'menjentik'.

Sesi Menjentik

Nie Geng Menjentik Waktu Malam

Incik Asri @ SirPsycho @ Sri
Bermain Dengan Si Itam ( kucin nie ada nama..tp aku tak ingat)

Eii...mamat nie, sker nar maen kucin. Ada lg sekor yg panjang.. tp masa tuh ntah mana dier larik. Sumer kucin ini diberi nama sempena nama pemain bola sepak. Hahahaha... rasanye pemaen bola sepak la kot, sbb namanye sumer matsalleh nye nama. Aku anggap gitu je lar.

Gambo ini diambil pada tahun 2005. Itu Aku & MatPiah.
Anda nampak TeddyBears @ Bebear kecik atas monitor itu?


Gambo Yg Diambil Beberapa Ari Yg Lalu
See... bebears aku ada lg. Tp terselit di celah monitor.


Selepas kepenatan aku mengaco idop si Sri, aku pun mintak izin mao pulang. Tgu si Piah sampai ke mlm tak muncul². Kecik ati tol aku ngan si Piah nie laaaaaaaa..... Besh dpt jumper Sri. Sonok tgk dier still cam dulu²... takder perubahan lgsg dari segi fizikalnya. Keding camtu gak. Aku sentiasa doakan kekawan aku akan bahagia & sehat selalu & murah rezeki. Utk Sri... smoga cepat kawen dengan kekaseh ati. Hiks... tak sabar nie nak tgk kawan aku yg sorang nie naik pelamin.

Nobody Knows Malaysia Like Mutiara

Aku Balik Tido Ngan Hati Yg Sgt Sonok Sbb Dpt Jumper Kawan Lama!!

Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: , ,