Tuesday, February 17, 2009

Roses Vs Najis

A Rose

Aku bersembang ngan seorang rakan smlm. Talked abt life. He asked me what do I think abt people around us (me & him). I answered him simple as it can be.

Kalo orang kasik aku bunga rose, aku terima ngan hati yg berbunga-bunga. Sudah tentunya tangan aku berbau wangi, dan si pemberi itu pun berbau wangi kerana memegang bunga ros. Memasing sker ngan bunga ros, sbb bunga ros mmg cantek dan wangi. Sweet je kan?

Tp, jika orang nak kasik aku 'taik', aku pakai baju 'kalis taik' (kalo ada), dan aku akan mengelak diberi/ dibaling 'taik' itu. Zasss.. zasss... zasss.. elak dan elak.. lompat.. lompat.. lompat.. jgn terkena itu 'taik'. Bagos kan kalo aku tak terkena itu 'taik'... aku tak berbau 'taik'.. tp orang yg memegang 'taik' itu..tangannye tetap berbau 'taik' wlpun 'balingan' dier tak terkena kat aku... tapi kalo lar 'taik' itu terkena kat aku, aisehman.. aku pun berbau 'taik', aku kena cepat² di mandi bunga.. bunga ros dan segala jenis bunga aku wat air mandian... pakai shower gel yg paling kuat bau wangi nye..supaya bole ilangkan bauan 'taik' itu...

Terkedu gak orang tuh dengo bila aku cakap camtu. Ekceli ayat itu, aku belajar dari orang laen. Aku malas ar nak letak gambo 'taik', kang ada plak yg termuntah. So... sekian sajer kesah utk mlm ini... sajer jer merepek...

Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

10 comments:

shuwen said...

reen since energy merepek ko dah ke pangkal jalan..leh la kembali ke pangkal kawan-kawan...kapas jum? last kopek nih aku tanya..saje jer laa kot mana tahu ko ubah pikiran kata nak ikot la tetiba..hehehe jum ek?

lovely-fake said...

yarkkk..cite pasal taik..hahaha tp kan taik aryan tak musyuk pn hik hik hik .. nampak comel jek .. wahahahahha

Heartless Devilish said...

shuwen: am so sorry krn aku tak dpt pegi ke kapas ngan korang.. nnt aku wat entry pasal tuh ek... the reasons why aku tak dpt juin korang..

lovely-fake@ezna: ko nie tak snonoh ar citer pasal taek aryan plak.. ewwww... hahahaha

Zura said...

wah..
pedas bangat entry ko kali ni reen..
heheheh..
rilek la babe..
abaikan aje..
tk payah nk memberatkan kepala memikir...

Milia Amran said...

ni apa citer hal taik ni...kalu orang bagi taik...terima... buat taik tu blk pada org yg bagi....

Along Arman said...

hai sis reen...
hurmm.. dalam maksudnya tuh...
tapi tu lah manusia..
tak senang kalo tgk org lain senang...

lily lotus said...

ekekekee..sabo jerlah..kebosanan ekk??

vagg. said...

wakakakakaka hadoiii. ko jgn nk letak gambo yg xsepatutnya okeyyy

ArELeEz said...

sungguh contra falsapah itu, rose vs taik.. hmmm..

Heartless Devilish said...

zura: manader pedas.. manis lar entry aku tuh.. ada rose.. sweet lar kan?

milia: kalo dulu.. ye..aku akan ambek taik itu..dan aku baling balek.. skrg? aku takkan buat camtu..

along arman: takder lar dlm mana maksudnye itu.. senang je nak paham kan?

lily lotus: hahaha..bosan sbb bz sgt...

vagg: kan aku sudah bilang.. aku takkan buh gambo yg tak sepatutnye..

areleez: contra ek.. hiks.. takder lar... sendiri bikin itu falsampah