- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Aku Adalah Aku

Monday, February 02, 2009

Aku Adalah Aku

Aku & Dia
My New Toys

Meet Uncle Hussain - Lagu Untukmu

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna

Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku
Guna hati akal dan fikiranku
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu
Adakah aku
Hanya boneka yang sering engkau mainkan

Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahkah engkau fikirkan
Cukup-cukuplah oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan

Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa

Bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan

Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua

Salah Satu Lagu Peberet Buat Masa Kini

Aritu aku mencarik sesuatu kat Lowyat. Lain yg dicari, lain plak mende yg aku jumper dulu. Aku penah ada mp3 player, tp dah jahanam. Mp3 yg utk aku dengo tika naek tren pegi & balik keje. 2 tahun aku takder mp3 player, mmg aku tingin nak beli, tp aku tak rasa terlalu penting utk aku memiliki sebuah mp3 player lg (aku sgt berkira, kedekut & berjimat.. ye ke?) Hahaha. Aku ekceli mengidam mp3 player dari jenama ZEN, aku penah tgk yg salah sorang kawan mempunyai mp3 player jenama itu, dan aku sker. Earphone dier pun superb, storage pun 8gb, bole buh beribu lagu. Tp memandangkan bajet aku yg agak ala² nyawa ikan, aku pun beli jer yg murah, aku percaya wlpun mende yg kiter pakai itu murah, dengan penjagaan & penggunaan yg baik, mende itu tetap bertahan lama (ayat² menyedapkan hati yg sgt kedekot). Aku dibodek oleh Amoi Skyblue, teros aku sambar 2. I love blue & pink, senak gak otak nak pikir mana satu yg harus aku pilih, last² aku ambek dedua, puas ati aku, takyah nak pikir bebanyak. Balik umah, teros godek itu mp3 player, buh lagu. Nie satu masalah plak biler aku bukak folder lagu. Lagu² aku ada dekat 20k nye koleksi. Uwarghhh... senak lg otak aku. Lagu apa aku nak buh dlm menatang yg hanya ada 2gb je nie. Pilih² lagu, yeah, paling senang... aku copy je lagu² yg aku penah burn-kan utk dier. Same songs, lagu utk dia & aku. Padahal lagu² tuh aku je yg dengo.. hahaha, manader orang laen dengo lagu Nightwish (lagu GOTHIC). Skrg, hobi aku, dengo mp3 yg sentiasa dibawa bersama. Masa gi keje aritu pun, kuar je dari bilik guru, aku teros sumbat earphone. Aku wat tatau je dgn keadaan sekeliling masa berjalan menuju ke opis utk punchcard. Kalo ada orang tegor aku pun, aku mmg tak dengo, sbb aku buh full volume (aku mmg kaki dengo lagu pakai headphone or earphone dgn full volume, selagi tak bergegar otak aku, selagi tuh aku tak rasa besh). Even, masa aku wat keje dlm bilik guru pun, aku dengo mp3. Malas nak layan gosip² hangat di pasaran. Mengumpat, mencerca, memaki bukan hobi ku. Aku taknak ambek tau hal orang, so aku harap orang pun tak ambek tau hal aku. Tp so far, colleagues aku sumernye ok, dierorang bukan kaki mengumpat or gosip. Selalunye meluahkan ketidakpuasanhatian ttg keje je. Tuh pun aku malas nak dengo, sbb mende remeh. Dah keje bertahun, patutnye kiter tau camner nak handle sesuatu permasalahan itu. Hahaha, sebenarnye kalo aku tak puas ati pun, aku akan merepek-repek dlm bilik guru. Tp takat tuh je lar aku merepek, takder lar aku nak panjangkan citer segala.
Ada satu lg hobi terbaru aku - sker tgk Laman Nurani tetiap pagi kat TV3. Sambil aku bersiap, aku akan menonton tv. Aku tgk lar ceramah or Tazkirah (dush kat dahi sendiri, betol ke tazkirah ek?). Motivasi utk diri sendiri tetiap pagi, penting tuh. Nak gi keje kena semangat. Aku sorang yg open-minded, aku akan tgk & tonton & dengar ceramah yg bagos, tak kisah dari agama apa pun (tp tidak ceramah politik, k?). Aku rasa penting utk aku mengetahui ttg ajaran agama lain. Ada sekali semasa jejalan bersama Mai & Udin, aku ada terdengar satu Tazkirah kat radio mengenai tempahan tiket utk ke neraka dengan bermukakan Anjing. Terkedu aku dengo, aku siap suh Udin DIAM..supaya aku bole mendengar penjelasan tentang TEMPAHAN TIKET KE NERAKA itu. Hiks... satu info yg sgt menarik. K la, cukup lar takat nie... aku bercuti lg arinie. Nak sesiapkan keje yg tertunggak. Sok dah nak keje..

What I Am, Is God's Gift To Me
What I Become Is My Gift To God

Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: , , , , , ,