- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Mimpi Werewolf

Monday, March 03, 2008

Mimpi Werewolf

*Credit to www.skepticworld.com for the picture.

Mlm tadi aku tido agak awal. Awal tak awal tuh around 12tghmlm. Seblom aku mentidokan diri, aku tau aku pasti akan ada masalah ketidoran sbb di siang harinye aku dah mentido yg byk! So, aku surf around dan main facebook yg ada werewolf tuh.
Aku beberapa hari yg lalu dok gi bite orang ngan werewolf aku. Dan juge werewolf aku ader lawan ngan werewolf orang laen.
Setelah puas mengodek facebook, aku pun baring la, gegolek ambek mood nak ke alam mimpi. Pusing kiri dan kanan, aku takbole gak lelap. Dah lelap, aku terbangun byk kali. Setiap setengah jam or sejam gitu. Aku mimpi aku dikejar werewolf! Aku ingat mimpi aku kerana aku rasa mimpi itu sgt real. Kesahnye aku gi jejalan ke sebuah tempat yg agak gelap bersama rakan². Tempat perlancongan, tp aku musykil gak, persal gelap. Pesanan oleh pihak tour bus itu, sila naek semula ke bas seblom 12tghmalam. Tempat itu sejok, dan mmg dalam utan. Cam tmpt reakreasi la. Kiterorang jejalan, cam dating ar. Aku mimpi aku dating la plak! Hahahahaha... aku dating ngan saper? Itu dirahsiakan. Well, mungkin aku rindu kat dier sgt, sampai dier pun masok dalam mimpi ngeri aku itu. Agaknye dah lama sgt berdating, aku tak sedar jam dah dekat kol 12tghmlm. Ye la, dating sambil bertekak la kan sampai tak ingat pantang larangnye. Aku tgk jam, dekat kol 12 dah. Aku pun cakap ngan mamat yg aku dating tuh, suruh cepat, kena lari balik ke bas. Dalam aku nak mula berlari, aku tertinggal laks sling bag aku kat bangku. Aku cakap ngan dier, bag tertinggal. Dia bole plak patah balik ambek bag aku tuh. Aku tatau naper aku sgt takot, aku pun cam panik giler. Tinggal beberapa minit je lagi, aku pun start berlarik la. Seb baek la aku nie mmg pelari pecut handalan. Aku lari sekuat hati. Aku tak ingat laks buah hati aku tertinggal kat blakang. Alamak, luper dier tuh cam orang² tua. Aku pekik sekuat ati... cepat cepat! Nanti bas tinggal kiter. Tetiber aku tgk byk werewolves kuar dari semak. Huwarghhh... sgt takot. Aku larik larik. Aku tgk mamat itu kat blakang sedang berlari juge. Ntah camner... seorang werewolf sudah terkam itu mamat. Aku menjerit, tp aku tetap larik ke bas. Aku tgk je dier bergelut ngan werewolf dari dalam bas. Aku nak turun, nak tolong tp pemandu pelancong tak kasik. Dier kata... mende tuh sekejap je. Dalam 10mins, kejadian pergelutan itu berakhir. Werewolves itu sumer larik balik ke dalam semak. Aku turun dapatkan mamat itu. Sian, badan dier calar balar. Kiterorang pun papah dier naek dalam bas.......... tut tut tut tut tut... alarm hanpon aku bunyi! Hampes! Dah kol 5.30am. Kena bangun tido. Hahahahahaha...bodo nye mimpi. Aku punye takot lar... laju je jantung berdegup. Celakak nye facebook! Udah aku mimpi kena kejar werewolf! Pasnie aku takmao ar gi bite orang. Aku nak maen anto2 bunga je. Menci... mimpi ini sungguh mengerikan. Camner kalo ader werewolf real eh? Eiiii...ngeri!

Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: ,