Monday, November 10, 2008

Water World Melaka

Last Saturday, Ann & Kekaseh Ati-nye, Koko dtg jempot aku dlm jam 11.30pagi. Kiterorang nak gi Melaka!!! Yahooo... gi bercuti la kununye, lepaskan geram sbb asyik terperap dalam bandar metropolitan ini. Sepanjang jalan kiterorang bersembang. Takot terlepas simpang pun ada. Maklumlah, bukannye selalu kiterorang nie gi jejalan jauh gitu. Sampai je A Famosa Resort, kiterorang check-in kat Apartment@Condo aper ntah namanye. Letak beg, rehat kejap, perot sudah bunyi. Bawak pakaian utk mandi, kiterorang pi Water World utk carik makan sblom gi bersenam di dalam air. Aku makan nasi + kari ayam + air teh bunga. Ann & Koko plak nasi ayam + teh bunga. Bole tahan lar, bole makan utk mengalas perot yg krok krek krok krek bunyi.
Sambil makan, kiterorang tgk orang yg kuar masok ke Water World. Giler ramai orang!!! Bebudak sekolah ramai, ber-bas la aku rasa. Mementang lar dah abes exam kan, byk skolah wat lawatan plak. Aduh, aku dah risau, camner lar nak mandi nie kalo manusia begitu ramai dalam tuh. Seb baek lar kiterorang nie masok lewat sket, tak perlu lar nak bersesak ngan bebudak. Malu pun ada gak, sbb aku nie nak pakai ala² ketat gitu. Ish...malu ngan bebudak.
Dah masok dalam tuh, aku teruja tgk air. Gi tukar baju sumer, kiterorang jalan lar. Memula tak terpikir nak sewa pelampong. Then, ada few slides yg wajibkan kiterorang pakai pelampong, terkial-kial la aku gi sewa. Ish.. tp aku tak bawak camera plak gi main slide. Penat lar bawak camera kan... pastu nak main air pun payah. So.. gambo yg ada pun selepas kiterorang penat main sliding... si Ann fenin selepas bermain gelongsor. Dier nye jeritan satu alam bole dengo! Hahahaha... giler kuat la jeritan dier. Aku start gelongsor sampai cecah air aku dok gelak. Ntah la, aku rasa cam kelakar je main gelongsor nie. Seram tp besh., syiok & kelakar! Aku dok turun naek angkat pelampong, gi main gelongsor, Ann plak dok tepi kolam, tgu aku turun. Hahaha, dier fenin... fenin & takot la tuh!
Pas penat maen gelongsor, kiterorang gi main ombak! Yesh...ombak besh! Kiterorang dok atas pelampong, terapung-apung atas air. Dengo music & berehat di atas pelampong sambil layan ombak ganas!
Pintu Masok Water World Ann & Koko
Aku & Ann
Aku & Ann Kepenatan
Aku The Mak Dugong
See... aku sedang membesar ngan hebatnye! Badan aku naik 7kg dalam 3-4bulan!
Aku bahagia ke?? Hahahaha

Ann The Anak Dugong
Kunci Loker
Mesti korang pelik kan..amende lar getah itam kat lengan aku yg kat gambo bawah tuh. Tuh la kunci loker. Aku takot la kunci nie ilang, so aku bawak ke mana sajer. Buh kat lengan.
Our Kakis
(not my kakis ek- korang tau ke aper itu my kakis?)
Our Selipars
Koko & Ann

Tgu time nak balik bilik... dah kecot dah nie..sejok!!!
*Akan apdet ektibiti mlm kiterorang juge~ Sila tguu....
Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

17 comments:

suez said...

tergude sejap tgk pic
yang ada kunci loker
kat tgn..perghhh

:-)

::sunshine:: said...

adeh..
koko nampak 'sasa'..
huakakakaka...
adeh...

lily lotus said...

cantiknyalah body u..huhu..anyway bestnyaaa dpt gi vacation!!

Fifiey82 said...

very the siokkkk.... adede jelessss... mcm mau pegi juga lah

.Kika said...

kecot kat mane akak oi :P
hahah best la tu pg jalan taknak ajak pun ;p

Heartless Devilish said...

suez: memacam lar ko nie pepo..hahaha

sunshine@min: ko nampak koko ke? kang ann parang ko kang...

lily.lotus: aper yg canteknye? ish.. biasa² je tuh...

fifiey: besh wor gi melaka...

kika: kecot kat perot..hahahaha

pReciOus shaRihaNa said...

besh nye maen air!
nak ikottttttttttttttttttt~!

kuIna Jentayutiara said...

syiok no main air, jealous nya, aku pn nk g brcoti gak... sabar la ati..

lovely-fake said...

hak hak hak .. kemain posing budak dua org ni..tp kan,napa gambar kaki??

ita.itu said...

wah seksi ko reen...slim jek..jeles i

ArELeEz said...

xnampak gemok pon.. slim2 & maintain jer.. isk2..

ArELeEz said...

congrats coz u've been tagged! ;)

.::WaNiE::. said...

waaa reen sangat dengki sbb nk melepaskan stress di genting xjadi

wa lagi jeles tgk gambo ko

Kos Serani said...

Wa...wa...wa, bestnya kamoo Cuti-Cuti malaysia. Aku X dapat bercuti ke mana2 kerana stock cuti tahunan yg tinggal 6days jer...nak balik Sabah ujung tahun ni...uhuk-uhuk

cemut said...

bes nye mandi manda.hahahahahaha da jd mak dugung ke,,,bahye2..

:: Cikgu Wiween :: said...

whoaaa ngancam kak reen!! merah gitu. egegge :p

hUmmY said...

hahaha!

mak dugong tros!