- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Genting Highland- My Sweetest Memory ( Part 1 )

Thursday, March 16, 2006

Genting Highland- My Sweetest Memory ( Part 1 )

Tarikh 10-12 Mac memang aku takkan lupa. Memori bahagia bersama rakan-rakan hankypanky. Seramai 11 orang termasuk diri ku menyertai rombongan ke genting. Wah.. sehabis saja kerja tengahari tuh, aku bergegas balik ke rumah. Aku belom membuat aper² persediaan langsung. Beg pun lom kemas. Baju sehelai pun tak ambik lagi. Kelam kabut tengahari tuh aku mengemas dan tepon kengkawan. Sapa yang naik bas, sapa yang naik kete, semua lom diketahui.Aku tepon Tuna a.k.a ketua tun deng.... Tuna katanye bawa kete. Hah...bole aku tumpang sekaki. Al-maklum la, aku nie ader masalah pundi kencing sket. Selalu sangat nak melawat jamban kan. Ngan barang makanan yg berplastik-plastik lagi. WooOo..takkan aku nak bawak naik putra..pastuh bas...pastuh cable car. Mau tak tergolek aku bawak mende² tuh sumer. Aku pandang teddy bear bila mengemas, perlu tak aku bawak bebear kesayangan aku? Aku tepon 'dia', nak bawak bebear buleh? Arghh...dier kata...buruk perangai kalo dah tua bawak bebear...jgn bawak la...karang dier majuk. Aisehman, aku pun letak bebear balik ke atas tilam, aku usap..aku pelok..ciom....bebear tido sesorang ek, nanti aku balik, aku gomol ko. Alahai sedeynye nak tinggal bebear kesayangan. Aku kemas barang keperluan, sumbat dalam beg. Aku turun ke lobby, tunggu Tuna plak.Tepat kol 3, Tuna sampai. Dier pesan beli rokok sesiap, pasal rokok kat genting mahal. Pi ambik 'dia', kemudian ambik Aze laks kat pandan jaya. Woo..makcik nie.. lamanye dier nak bersiap. Sekali tgk beg dier, cam nak larik dari umah laks. Ber-beg beg dier bawak. Siap ngan beg keje! Sleeping Beg pun ader. Kiterorang tepok dahi memasing. Perghh makcik nie. Dah gerak pun lambat, sampai pun lambat la ek. Singgah kat Projet- menjamu menom petang, makan nasik lemak ikan masin sambil menom kopi panas. Beli rokok, beli air mineral bak disuruh oleh presiden kelab. Sepanjang perjalanan ke Genting, memasing tgh pikir, apa ektibiti yang hendak dibuat, nie la dier....mmg nak pi jalan sungguh, aper pun tak plan. Dah la jalan ke genting tuh mengerikan paler utak aku, seb baek paler aku tak penin. Dalam pukul 5-6, sampai kat depan Ria Apartment. Dari jauh, macam apartment tak terurus. Aku call Shuwen, tak berangkat laks phone. Camner nak masuk apartment nie. Kiterorang dah sampai kat bawah. Apa ke mende la makcik sorang nie buat sampai tak angkat phone ek?? Roper²nye tgh bersantai di dalam bilik air. Giler lama nak tgu dier jawab phone. Dah naik beku dah kiterorang lepak kat lobby. SejOk nye! Terasa angin² sejok menusuk ke tulang. Punye la tinggi apartment. Kiterorang dapat apartment yang kat tingkat 14. Nomot apartment 14406, bebetol sebelah lift ( ambek nomot tuh..bole gi beli nomot ekor). Dah masok bilik, letak beg baju, bebarang makan letak kat dapor. Rehat kejap, Shuwen plak lapo katanye. Ajak sumer pi makan. Adeh Shuwen nie, aku baru nak bermanja-manja di atas katil selepas montot ku kebas duduk dalam kete lama sangat, dah diajak berjalan la plak!