- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Mlm Raya & Blogger

Saturday, October 13, 2007

Mlm Raya & Blogger

Bosan yg melanda, duduk depan pc sambil nganga tatau nak watper. Akhirnya papai_olive online. Blogger yg baru aku kenal dalam dunia blogging. Kohkohkoh.. dier skodeng blog aku beberapa malam yg lepas. So aku pun skodeng lar blog dier. Then, chatting kat YM. Bengong ajer. Dier sakit paler katanye. Chat punye chat, we decided nak kuar, kiranye blind date ar nie..jumper wat kali pertama. Gi menom² & makan brownies kat Secret Recipe blakang Ampang Poen. Then men bowling. Hihihihi. Kelakar tol mamat nie. Dah ar botak cam toyol.. tomey je... toyol alaf baru terer men bowling tau! Dah men bowling dalam kesejokan... kiterorang gi menom² plak kat Jln Doraisamy. Lama gak aku tak lepak kat situ, makan nasi lemak dan dier makan sup. Sup aper ntah..aku maner lar minat² sup nie kan. Lantak toyol nie ar. Tetiber laks aku terasa cam nak gi tinjau suasana Masjed India. Fuh.. udah lar ari keje pun sker merayap kat situ, cuti pun nak gi merayap gak! Perghh... sesaknye! Biler lar agaknye dierorang nie nak balek kampung, persal ramai lg manusia ??? Aku tunggu detik lelongan dijalankan. Aku takder lar planning nak beli aper² pun, tp si toyol nie katanye nak carik butang baju melayu. Aku sker tgk gelagat orang yg ader Pasar Ramadhan nie. Syiok giler... pekikan para penjual nie nyaring sungguh. Ader yg wat lawak...ader yg tarek² para pengunjung.. tak kurang gak yg sajer jejalan cam aku nie. Akhirnya... detik lelongan kedengaran pada jam 2pagi. Biler sorang penjual dah mula..pekikan lelongan akan effect kat penjual laen. Meriah betol. Aku ngan toyol nie bersesak lar carik jalan kuar. Semasa nak kuar tuh..aisehman..ader satu lelongan betolnye lelong la! Sepasang baju kurung RM15. Anda percaya? Aku lg tak percaya! Maner balek modal tuh weh?? Harga kain udahnye braper? Upah jahit nye braper pulak?? Arrr arrr arrr...aku sambar 2 pasang... aku suruh toyol nie pilihkan warna. yeh yeh... aku ader 2 pasang baju kurung raya! Satu kaler ijo..satu kaler pepel.. aper² pun... mekaseh pada papai_olive kerana sanggup menemankan aku jalan²..makan²..menom² & shopping² . Tidak la bosan sgt pada mlm raya. Aku sedey sbb aku terperok kat umah sesorang...Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada Arman (papai_olive @ toyol) dan juge anak² kesayangan beliau... Adam Rafiq & Aida Reesa.. Smoga Kebahagiaan Akan Bersama Kalian Selamanye. Mekaseh Bro... Mwuaks Mwuaks... hikhikhik
Papai_olive baru lepas membuang balingan bola bowling
sila klik di bawah utk blog beliau

  • Papai_Olive