- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Pelangi Petang

Monday, April 27, 2009

Pelangi Petang

Mataku Masih Bengkak & Masih Demam
Muka Ku Pucat
Dan Aku Semakin HITAM!!


Pelangi Petang
by Sudirman

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya…

( korus )
Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua…


Aku ada satu 'radio buruk & lama'. Muekekeke... dier sker nyanyi². Tp dier nyanyi lagu lelama je. Tuh ari, we hang out together-gether ke tmpt yg agak bole tahan jauh utk melawat sesorang seperti biasa. Memandangkan radio kete nye tak berfungsi, so aku kebosanan, maka aku suh dier nyanyi sepanjang jalan. Biler aku rasa lagu yg dier nyanyi tuh aku agak 'kureng', aku pun tepok/ketok dier.. sambil kata 'NEXT PLS'. Hahahaha.. (giler kejam gak aku nie). Aku suh dier nyanyi PELANGI PETANG, whereby tetiber kami lgsg tak ingat lirik. Hancusss... Pelangi Petang is one of my fav. song from Sudirman, camner aku bole luper? Dengo byk sgt lagu omputeh, tuh yg krem otak.... segala lagu lama la dinyanyi, Black Dog Bone la, Freedom la, Air Supply la...Elvis pun jadi.. suh nyanyi lagu Sofaz ke.. Estrange ke.. Meet Uncle Hussein ke.. dier tatau plak. Sesungguhnye dier dah agak 'ilang ingatan' la kan... tp dier boleh ingat aper yg aku cakap 10years ago???

p/s: at last, ada gambo aku kat Kem PLKN... sbb yg memegang NICKY seharian itu adalah seorang kanak² berumur 9 tahun..TQ HAKIM for taking my photos
Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: , ,