- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: My Sunday

Sunday, March 29, 2009

My Sunday

Hehehe.. nie aku sambong balik la entry nie ngan gambo² sajer la. Aku pun tatau nak nak ketek² aper utk entry nie sebenarnye. Layan gambo ajer la ek.... disebabkan plan aku untuk berjumpa seorang rakan lama ditunda, itu minah wat mende ntah, dating kot., wat penat aku je bgn awal sbb bersemangat nak jumper dier. CIK FAZEE!! Lain kali sila wat appointment dengan betol wokey??? So, memandangkan aku nie dah lama tidak kuar ber-so-sial, aku pun terima ajakan meneman kawan lg sorang ke Kem PLKN itu, drpd aku dok mentidoooo je kat umah di ari Ahad! Sian kat aku yg tak penah masok Kem PLKN nie kan... zaman aku dulu takder plak menatang Khidmat Negara nie, so aku pun mengambil peluang utk tgk² keadaan Kem. Mana la tau aku nak tukar kerjaya plak, jadi Jurulatih Kem PLKN nie. Hiks.. Berangan Tak Sudah Cik Reen nie tau!!! Lgpun aku sudah lama tidak menggunakan NICKY sepenohnye. Lama betol aku tak bawak NICKY berjalan & ber-so-sial. Motip utama, mengambil gambo di kawasan KEM PLKN sambil berjumpa kekawan lama.

Kat Pintu Depan Kem, Ada Ramai Gad

Kolam Dlm Kem-Ektibiti Water KonPiden

Aku jadi seronok bila tgk kolam. Rasa cam nak terjun or memancing je. Aku sempat melepak di tepi kolam ini sambil menikmati keindahan alam.

Bapak & Anak Sedang Berbicara

Windu Aqma ek bang? Baru je seminggu Aqma kat Kem tuh bang. Hahaha.. Ini Incik merupakan seorang rakan lama. Kami bertemu kembali selepas 9 tahun memasing menghilangkan diri. Planning akan membuat reunion bersama 4 lg rakan²ku yang lain semasa aku menuntut ilmu di Penang. Aku sgt merindui mereka.

Kami Sedang Menunggu

Sian aku tgk sesetengah pelatih PLKN nie. Ada yg datang dari jauh, Sabah & Sarawak. Saper lar yg nak datang melawat dierorang kan? Sedey ar... Ada yg duduk kat tepi sambil tgk kekawan laen yg dilawati oleh ahli keluarga. Ada yang mampu tepon sajer menanya kabo berita. Adehhh.. nak menitis air mata aku. Ye la, dierorang nie bebudak lg, baru je abes skolah, maybe ada yg tak penah berenggang ngan pemeli, tetiber tercampak jauh di seberang laut. Ada yg makan eskrem, ada yg lepak sesorang, ada yg menumpang kasih pemeli kekawan. Uhuks


Sharing Is Caring & Loving Each Other

Mereka baru saling mengenali selama seminggu, tapi inilah mereka. Sgt akrab. Sweet kan? Aku mula terkenang zaman remaja ku. Ihiks, uwaaa... aku sudah tua!!!

Shamil (anak sedara Siti) & Aqma

Skernye Aqma nie. Baby nie plak cam tau² je aku nak ambek gambo dier. Ini baby tak benti makan since dier sampai kat kem. Kuat makan sungguh la... dok mengunyahhhh je sampai comot muka & baju dier. Tuh pasal lar dier nye emak bukak dier punye baju, udah jadi topless.

Shamil & Jurulatih Kem PLKN ini

Kata hati kecil Shamil: Lihatlah duniya... aku merupakan bakal pelatih PLKN juge. Nanti bila dah beso, nak panjat ini menatang, bole wat flyingfox macam maksu aku.

Kami Sedang Bertugas Di Kawasan Parking

Wlpun pelatih ini sedang bertugas, tp henpon dier tetap berada di tangan. Sian, Jumaat malam sampai Ahad malam sajer mereka ini dibenarkan memegang hanpon memasing. Weekends sajer mereka bole menelepon pemeli, bf, gf, kekawan dan sesapa sajer yg terlintas di pikiran. Kiter nie ari² ketek henpon, kalo ilang henpon cam ilang nyawa gak la kan? Aku nie kekadang sampai lupa mana aku campak henpon aku, seb baek bole wat miss-called, dengo bunyi dan cari itu henpon. Celah bantal, celah sofa dan memana sajer la. Time ada henpon depan mata, wat tatau je, tp bila ilang...hah..ambek.. mengelabah juge la. Huru-hara je... (ada orang kata aku nie huru-hara sejak dulu lg.. tak berubah lg... hahahaha... mmg minah kelam-kabut kan?)
Mari Kita Pulang!!!!

Kiter wat sesi lawatan lagi pada minggu² yg akan datang! Tata Aqma!! Cik Reen pulang dulu yaaa...


p/s: most of the time, takder gambo aku. Sbb aper takder gambo aku? sbb aku yg tukang ambek gambo... ini sbb juge membuatkan aku kekadang rasa cam sgt sentap... asyik gambo orang jeeeeeeeee aku ambek.. gambo aku saper nak ambek??? Byk Betol Sbb nye kannn
Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: , ,