- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: Sunday Yg Indah

Tuesday, January 20, 2009

Sunday Yg Indah

Ahad lepas, seperti yg dijanjikan ngan kekawan utk melawat Ezna yg baru pas bersalin anak keduanya, kiterorang plan nak suh Kokojumbo@ Along memasak utk kiterorang. Tghari lg Ann & Koko datang jempot aku utk gi makan tghari. Pas makan tghari, kiterorang balik ke umah aku utk menonton MELODI. Cam menjadi satu kewajipan plak tonton MELODI nie, sker tgk gosip panas artis² Mesia. Sker tgk Abg Nas Rambut Ketak & Michelle terjah artis je sebenarnye. Mai & Udin pun sampai, Ann plak nak gi keje. Aku ngan Mai ditugaskan ke TESCO Ampang utk membeli belah barang dapo seperti yg diingini oleh Incik Chef. Bole tahan gak senarai barangan yg diperlukan, keladi, santan, ikan, ayam, belacan, bawang...bla bla bla... (dapo umah aku dah berbulan tak berasap..so takder barang yg utk memasak ..kena lar aku beli hampir sumer itu ). Selepas ikan, ayam & udang dibersihkan & diperap, kiterorang bergerak ke umah Ezna. Wahh.. Shiro (kancil comel si Mai) cam sendat... 3 orang duk blakang. Aku dok kat tgh..tersepit. Terkial-kial kiterorang carik seatbelt blakang, mana lar tau kot ada abg polis lalu plak kan. Dah sampai umah Ezna dah ada Tuna & aweknye Aze. Beshnye dpt pegang dan dukung baby baru lahir. Ahaks...
Aku & Baby 4 Hari (lom ada nama lar baby nie)

Adam (abg baby) & Uncle Koko
Aku sker tgk gambo nie.. tatau lar naper kan..
Tp cam Uncle Koko Sgt Bersifat Ke-bapa-an gitu

Elok je Adam lepak celah Uncle Koko nye..

Koko Menyediakan Bahan Memasak
Dier nak blend segala bawang..

Joi Plak Masok Gelangang Dapo
Makan Taim
Tgu Ann balik keje.. sumer dah kebulur..
Abaikan dengan keadaan pinggan mangkuk yg tak comel..
What do u expect from umah bujang cam aku nie? Hahaha.. cukup lar tuh sebenarnye pinggan mangkuk yg ada.. lg la aku nie dok sorang kan? takkan nak buat koleksi pinggan mangkuk plak... ada tuh koleksi...dlm stor..sumer masih dlm kotak.. yg aku angkut dari Langkawi beberapa tahun lepas... Selepas sumer kekenyangan, sumer menelepek depan Tv.. tgk AJL 23. Mula la sesi kutuk mengutuk artis kesayangan memasing. Mai minat Faizal Tahir, aku ngan Ann plak minat Stacy. Hahahaha...giler la... aku siap pegang hanpon ingat nak vote utk persembahan terbaik..sekali ampes..kali nie takder plak! Wlpun Stacy tak menang aper² pun dlm AJL23 nie, tp aku sbg peminat dier, aku bangga kerana dier berjaya ke peringkat akhir kerana dier masih baru & masih merangkak lg di dalam industri seni ini. Dan yg pasti, performance Stacy mmg meletop!!

Life. Is. Colourful. To. Make. My. Life. Wonderful.

Labels: , , , ,