- Wonderful Life By Colourful AlisSaRa: July Update

Tuesday, July 31, 2007

July Update

Fuhh! Sebulan sekali aku update blog nie skrg. Bz yg teramat bz. Arinie dan semalam, JEMAAH NAZIR JOHOR berkampung kat skolah aku! Arghhh! Serabut...bukan aku yg serabut, tp makcik2 ngan pakcik yg dalam pejabat tuh kelam kabut menyediakan bahan permintaan jemaah nazir tersebut! Sumer file dokumentasi harus berada di depan mata dierorang! Aku laks salah sorang mangsa yg patutnye meletakkan file2 tuh sumer! BOSAN! Menyemak laks Jemaah Nazir nie. Menyusahkan idop sungguh! Persal datang jejauh nie nak menyempitkan napas aku ar????
Miakakakaka. Tuh lar kejadian yg berlaku selama 2 ari. Semalam aku tido awal, gegara migrain! Migrain ngan kerenah2 pihak pentadbir! Nak itu...nak ini! Nak camnie..nak camtuh! GILER! Dah lar aku nie tgh keuzuran yg melampau...lg nak aku nie ke hulu ke hilir. Last2 aku yg kojol sebaek je aku jejak kaki ke depan pintu umah malam tadi!
Sepanjang bulan Julai...byk sebenarnye mende yg berlaku. Ntah la..up & down idopku. So colourful..and yet wonderful. Feel so great that i'm still alive... breathing and enjoying every single moment that i've been tru.

Kehilangan Rakan
Aku agak keliru... keliru dgn perkataan kehilangan... aku kehilangan beberapa orang rakan sbg rakan chat akibat beberapa pertelingkahan dan juge kesalahan paham di antara kami sendiri. Dan akhirnya, aku memutuskan segala pertalian chat itu. Cukup la. Tidak ku mahu lg aper2 perhubungan rakan chat. Pedih..tp..aku..tetap aku... degil dan sengal. Kepala batu..kepala keras.. kepala donga...sumer sumer tuh aku ader la! (Lantakkan..aku malas ambek port)

Game Online
Aku mula maen game balek. Maybe sebab aku semakin bosan dengan dunia chat! Aku maen ran online, mu online, mo siang online.
Balek je aku check server2 game tersebot. Yg pertama aku mesti tgk DodolRan on ke tak..kalo tak on..aku pun bukak lar server2 game yg laen. Bukannye aku maen sgt pun..cuma aku ronda2 je...chat2 ngan rakan2 game!

PTK
Ujian PTK dah dekat. Aku study juge la. Tak cam dulu...dulu2 aku baca buku smgu sblom exam. Tapi kali nie, aku sungguh bersemangat utk lulus ngan cemerlang. Target aper ek..ntah..target 4 la! Aper lagi...susah tau nak dapat 4 tuh! Menci lar ngan kuota2 yg dierorang kata tuh. Jenoh blajo pun dapat 3 je...ishhhh..takper..kali nie gandakan usaha utk dapatkan 4 itu!

Umur
Aku akan semakin tua pada bulan Ogos akan datang! Erkk... Adeh, tahun nie tahun last utk aku sambut umur aku yg bermula dengan angka 2! Tahun depan umur aku akan bermula dengan angka 3! Uwaaaa.... aku dah tua! Jadi anak dara tua dah aku nie! Ya Tuhan... panjangkan la umur ku dan murahkan rezekiku. Smoga aku bertemu jodoh sblom umur aku meningkat ke 35!
Miakakakaka...takmao jadi anak dara tua..nanti dikata orang! Orang kata..anak dara tua nie ader penyakit pelik... perangai pelik2.... dulu2 masa aku blajo..tgk pensyarah2 yg anak dara tua nie..mmg betol..perangai dier pepelik sungguh..asyik badmood je! Moody...emo!! Aku TAKNAK jadi cam dierorang...tolong tolong tolong!

Bahagia...Aku sungguh bahagia!!!!!! Bahagia...bahagia dengan si dia.... beshnye!!!

(nanti aku update lg ek)